Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

A legnagyobb klasszikus lecsó

2006.09.15. 12:55 rekorder

Gyöngyöshalászon lecsókészítési rekordkísérletet valósítottak meg közel 600 kg alapanyagból és ezzel megdöntötték a legnagyobb mennyiségű lecsó eddig fennálló magyarországi rekordját, melyet 2004.-ben Bőszénfán, a Somogyi Lecsófesztiválon állítottak fel 1000 adaggal.


Molnár Katica, Szabó Jánosné, Kerekes Krisztina, Vargáné Mészáros Edina, Pásztorné Tasi Andrea, Molnár József Gyuláné és Molnár Róbert rekordkísérletezők, a főzés szervezői 2006. szeptember 15.-én este előkészítettek 223,4 kg zöldpaprikát, 215,8 kg paradicsomot, 7 kg vöröshagymát, 8,3 kg füstölt szalonnát és 600 darab tojást. A főzés másnap reggel a göngyöshalászi Szent János téren felállított 3500 literes edényben 9 óra után vette kezdetét, amelyet a gyöngyösi székhelyű R&R Zöldség és Gyümölcs Vegyeskereskedés Bt. támogatott. 9 óra 15 perckor a tűzgyújtást követően az edénybe helyezték a füstölt szalonnát és 10 kg zsírt, majd azt követően a felaprított hagymát. Pólik Pál, a főzőedény tulajdonosa, és Magos Zoltán mesterszakács, a TV Paprika munkatársa, a főzés vezetője, 9 óra 40 perckor az edénybe öntötte a tisztított és szeletelt zöldpaprikát, majd háromnegyed óra múlva a paradicsomot adták az ételhez. 12 óra 20 perckor hozzáadtak 600 darab felvert tojást, amely a helyszíni mérés szerint 29,4 kg tömegű volt. Pár perc múlva elkészült a tojásos lecsó, amelynek kiosztását 12 óra 35 perckor kezdték meg. Az osztóhelyre szállított étel tömegét lemérték, a mérés eredményeképp 444,8 kg került meghatározásra, miután a főzőedény kiürült. Számítás alapján ez 2227 adagot jelentett, ezzel Molnár Katica vezetésével a főzésben részt vevők jelentősen túlszárnyalták a legnagyobb lecsó eddig fennálló magyarországi rekordját.

lecso2.jpg

Címkék: lecsó mennyiségi

Szólj hozzá!

A legnagyobb káposztás paszuly

2006.09.09. 10:56 rekorder

A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség SZSZB Megyei Egyesülete szervezésében Nyíregyházán, 2006. szeptember 9.-én délelőtt, a Nyírségi Ősz rendezvény keretében felállították a legnagyobb nyírségi egytálétel, a kb. 2006 adagos káposztás paszulyleves magyarországi rekordját.

A főzés reggel 7 órakor kezdődött a nyíregyházi Hősök terén, a Rákóczi utca torkolatánál. Kb. 600 liter főzővíz beletöltését követően az üstbe került 100 kg előre beáztatott tarkabab, egy fűzér csípős paprika, 1 kg füstölt szalonna, 2 kg darált lecsó, 5 kg darált vöröshagyma és 1,5 kg só. A három rekordkísérletező, Szoboszlai Gyula mesterszakács, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség SZSZB megyei szakács régió vezetője, István András mesterszakács, a Lugas Szálloda konyhafőnöke és Cziránku István mesterszakács, az Ózon panzió konyhafőnöke 10 óra 23 perckor az üstbe öntötte a 150 kg savanyú káposztát. 11 óra 40 perckor utolsó hozzávalóként a 90 kg füstölt kolbászt és a 100 kg aprított, főtt füstölt csülköt öntötték a főzőedénybe és 11 óra 58 perckor készre forralták az egytálételt. A káposztás paszuly kiosztását 12 óra 08 perckor kezdték meg, az osztásra 20 literes fém ételedényt használtak, a főzőüstből ebbe merték ki az ételt. A főzőedény előtt felállított osztóhelyen szabványos 0,5 literes merőkanállal fél literes műanyag edénybe adagolták a kész ételt, amelyet a rendezvény közönsége előreváltott jegy ellenében kaphatott meg.

Az elkészült étel mennyiségét az alapanyagok és a főzési veszteség alapján legalább 1000 literben határozták meg a jelenlévők, így a fél literes adag-mennyiséggel számítva, az egyszerre elkészült káposztás paszuly meghaladta a kétezres adagszámot és ezzel a három rekordkísérletező mesterszakács felállította a térségi egytálétel magyarországi rekordját.

paszuly1.jpg

Címkék: gasztronómia mennyiségi

Szólj hozzá!

A legnagyobb szabású szalonnasütés

2006.09.09. 09:46 rekorder

Poráczki András, Szabó István és Csorba Sándor szervezésében Emődön 2006. szeptember 9.-én délután felállították a legnagyobb résztvevő létszámmal megrendezett, egy helyen és egy időben történő tömeges szalonnasütés magyarországi rekordját.

A szalonnasütés a borospincék közötti területen, 16 órakor kezdődött. A rendezvényre több, mint ezerötszáz résztvevőt vártak, akiknek a szervezők biztosították a sütőhelyet és a szalonnát, az általuk kitöltött regisztrációs lap ellenében. 16 óra 02 perckor ágyúlövés jelére a közös tűzgyújtással kezdődött a szalonnasütés. A számlálás során a területen 376 olyan tűzhelyet találtak, ahol volt szalonnasütés, ebből a számlálási hibák figyelembe vételével megállapítható, hogy a tűzhelyek száma legalább 370 volt. A 314 regisztrációs lapon összesen 2269 személy került részvevőként nyilvántartásba vételre, így megállapítható volt, hogy több, mint 2250 fő vett részt az ország legnagyobb létszámú közös szalonnasütésében és ezzel Emődön felállították a legtöbb résztvevővel lebonyolított szalonnasütés magyarországi rekordját.

2_szalonna1.jpg

Címkék: csoportos tömegszerűségi

Szólj hozzá!

A számtalan énekhez is lehet még hozzátanulni!

2006.09.04. 10:52 rekorder

2005.-ben a SzeptEmber Feszt vasárnapján, a Magyarországi Rekordok Napján mutatkozott be először Kusnyárné Molnár Erzsébet bujáki népdalénekes, hagyományőrző, a budapesti fesztiválközönségnek. Nem mindennapi produkciója keretében a 1347 nótát tartalmazó listájáról bármelyiket el tudta fejből énekelni.

Ez azonban nem volt elég Erzsi néninek és saját magát újabb próbatétel elé állította a 2006. évi rendezvényen. Míg korábban mindössze hat véletlenszerűen kiválasztott nótát énekelt el a listájáról, idén sokkal több ének bemutatására futotta. Természetesen fejből és Erzsi néni listája is növekedett közben: ma már 1349 dal eléneklésére mer vállalkozni az emlékezetében bízva. Gyanítjuk, látjuk még Erzsi nénit a Magyarországi Rekordok napján az egyre hosszabb listával a kezében.

2_nota.jpg

Címkék: nóta mennyiségi

Szólj hozzá!

Kitartó betűrajzolás

2006.09.03. 10:42 rekorder

Pászti Péter budapesti fiatalember kitartó művészeti tevékenységéről adott tanúbizonyságot a 2006. évi SzeptEmber Feszt rendezvényen. A budapesti Bókay-kertben 24 órán keresztül, megszakítás nélkül rajzolt gót betűket és ezzel maratoni rekordot állított fel.

Szeptember 2.-án szombaton délelőtt 10 óra után egy perccel kezdett neki a folyamatos írási feladatnak, amelyet a szabályok szerint csupán 8 óránként szakíthatott meg 15 percre. Ezalatt a merített papírokra számos szép idézetet készített el a fesztivált látogatók megrendelésére. A kísérletet 3.-án, a Magyarországi Rekordok Napján 10 óra után fejezte be. Ezt követően Pászti Pétert a rendezvény színpadán elismerő taps köszöntötte, hiszen felállította a maratoni gótbetű-írás magyarországi rekordját.

gotiras1.jpg

Címkék: gótbetű írás

Szólj hozzá!

Ismét magyar gasztronómiai specialitás: a világ legnagyobb tál dödölléje

2006.09.02. 11:01 rekorder

2006. szeptember 2.-án Nagykanizsán, a belvárosi Erzsébet téren közel fél tonnányi dödölle készült el. A rekordmennyiségű étel Horváth István, a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület alelnöke szervezésében, a nagykanizsai Thúry György Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakképző Iskola közreműködésével vált magyarországi rekorddá.

A rekordkísérlethez előző nap látott hozzá a csapat a nagykanizsai iskola tankonyháján. Az 505 kg burgonyát koptatóval megtisztították és sós vízben feltették főni. A burgonyát összetörték, majd megfelelő mennyiségű lisztet öntöttek hozzá és nyílt lángon fakanál segítségével dolgozták meg, majd formálták és sütőben kissé előpirították. 2.-án reggel a rekord helyszínén a polgármester úr 1040-kor meggyújtotta a pirításra alkalmas serpenyő alatt a gázlángot. Először a zsírt olvasztották fel, majd az előző nap megfonnyasztott hagyma hozzáadása következett. Erre került kb. 10 perc után a lehűtött, előző nap előkészített dödölle, teljes mennyiségben. 12.00-kor megkezdődött a dödöllerekord szétosztása a fesztivál nagy érdeklődéssel várakozó vendégei között. Az előzőleg lemért, 419,6 kg tömegű dödöllemennyiséget 18 dkg-s adagokra visszaosztva 2331 adagot tett ki a legnagyobb mennyiségű egyszerre pirított egytálétel magyarországi rekordja, melyhez 505 kg burgonyát, 160 kg lisztet, 14 kg sót, 42 kg sertészsírt, 100 kg vöröshagymát és 75 liter tejfölt használtak fel.

dodolle1.jpg

Címkék: gasztronómia mennyiségi

Szólj hozzá!

2750 adag tésztás lecsó: az első cigány rekord Magyarországon

2006.08.27. 15:19 rekorder

2006. augusztus 27.-én délelőtt Pápán a várkerti parkolónál a helyi cigány kisebbségi önkormányzat rendezvényének keretében ifj. Kozák János, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szervezésében, Kolompár Gyuláné vezetésével, aki egyben az étel receptjének tulajdonosa, elkészítették az ország legnagyobb cigány lecsós tésztáját.

Ezzel a nagyméretű étellel a készítésben részt vevő cigány asszonyok és férfiak felállították az első olyan magyar rekodot, amelyet csak cigány emberek valósítottak meg. A helyszínen jelen lévő Jeles Zoltán mesterszakács csupán szakértő segítőként működött közre a kísérletben. A főzés 10 óra körül kezdődött és 14 órakor ért véget. A főzés során 550 kg cigány lecsós tésztát készítettek és osztottak ki a fesztivál látogatói között.

A fesztivál helyszínén a 3500 liter űrtartalmú, lapos formájú, csónak alakú főzőedényt fa tüzeléssel melegítették. A nyersanyag előkészítése a városi önkormányzat konyháján történt. Az ételhez kettőezer darab csirkeszeletet, 150 kg tisztított zöldpaprikát, 150 kg paradicsomot, 20 kg erős paprikát és 50 kg szeletelt makói vöröshagymát készítettek elő. Az ételhez felhasználtak továbbá 100 kg lebbencstésztát, 2 kg őrölt fűszerpaprikát és egy doboz sűrített paradicsomot is. Kolompár Gyuláné, a főzés vezetője a külön kifőtt tésztát csak a befejezés előtt adta hozzá a már majdnem kész lecsós csirkéhez. A hozzávaló mennyiségek megállapítása szemre és kóstolás alapján történt. 14 óra 48 perckor az elkészült ételből az első kóstolót a Magyar Televízió forgatócsoportja kapta. A végül elkészült 550 kg-os ételmennyiség a 20 dkg éttermi norma alapján számítva 2750 adagot jelentett.

3_lecso1.jpg

Címkék: lecsó mennyiségi

Szólj hozzá!

Megdőlt a maratoni fodrászrekord!

2006.08.25. 10:47 rekorder

A korábbi rekordot Binder Géza folyamatos 3001 perces fodrásztevékenységével 2004. júniusában állította fel, aki akkor 2926 perces nettó teljesítménnyel 112 vendég frizuráját készítette el. A kihívás tehát kellően magas volt a Zöldvarázs Szépségszalon számára, ahol Szegedi Tibor és Tótfalusi Márta fodrászmesterek legalább 52 órán keresztül maratoni hajvágással és hajszárítással akarták átadni a múltnak az addigi közel 50 órás rekordot.

2006. augusztus 23.-án reggel 6 órakor a budapesti Stop-Shop bevásárlóközpontban kezdetét vette a páros kísérlet. A rekordkísérletezők a pihenőidőket pontosan betartották, a kísérlet rendben zajlott le, így 25.-én 11 óra 50 perckor különösebb események nélkül, a maratoni szabályoknak megfelelően véget ért a nagy vállalkozás. A több mint két nap alatt Szegedi Tibor és Tótfalusi Márta a 3231 percig tartó munkájuk során a pihenőidőket leszámítva összesen 3141 percet töltöttek folyamatos fodrász tevékenységgel és ezzel megdöntötték az eddigi magyarországi rekordot. Az új rekord alatt a két rekorder összesen 240 vendég frizuráját készítette el.

A két fodrász nagyszerű egyéni teljesítményével jelentősen megemelte a lécet a szakma számára. A teljesítmény nagysága jól érzékelhetó, hiszen ha belegondolunk, két teljes nap folyamatos munka után nekünk, egyszerű halandók számára már az ébrenlét is komoly feladatot jelentene.

2_fodrasz1.jpg

Címkék: maraton frizura

Szólj hozzá!

Labdajáték szédítő magasságban

2006.08.25. 10:25 rekorder

2006. augusztus 25.-én az M7 autópálya Zamárdi-Balatonszárszó szakaszán épülő kőröshegyi völgyhíd legmagasabb, 79,7 m magas pillére elkészültének alkalmából a kivitelező Hídépítő Zrt. az építményavató bokrétaünnep kertében lábtenisz versenyt hirdetett a helyszínre. A verseny az általuk 6-os számmal jelölt pillér tetején lévő, 23,20 m széles és 6,0 m hosszú, felszerkezeti pályaszakaszon; a környező terephez képest mintegy 88 m magasságban folyt. A mérkőzéseket az ünnepség sátra mellett felállított kivetítőn közvetítették a földön maradtak számára.


Az időjárás miatt az eredeti tervhez képest későbbre halasztották a játék megkezdését, így az első két csapat csak 12 óra 30 perckor indult el az építési lift segítségével a 6-os pillér tetején kialakított pályához. A pillér tetején szőnyegborítással kialakított 5x15 méteres pályán 12 óra 46 perckor a Kapos TV és a Sió TV stábjának kamerája előtt a Pont-Terv és a Rodin csapat részvételével megkezdődött a labdajáték, amely 2x2,5 percig tartott, és a Pont-Terv győzelmével ért véget. Ezután még több mérkőzés is lejátszásra került a pillér tetején, ezzel a Hídépítő Zrt. felállította a környezetéhez képest legmagasabban játszott labdajáték (amelyet a helyszíni adottságok után magassági tengónak neveztek el) magyarországi rekordját.

tengo1.jpg

Címkék: sport

Szólj hozzá!

Tovább folytatódik a rétes-rekordok megdőlési sorozata

2006.08.14. 09:39 rekorder

2006. augusztus 14.-én Győrött a Nyugdíjas Garzonház Idősek Klubjában Kovácsné Bognár Ilona, a korábbi rétes-rekordot felállító csapat egyik tagja négy társa, Kiss Imréné, Rácz Jolán, Táncos Bálintné és Nagy Lajosné segítségével megdöntötte az addig fennálló rétes-nyújtási rekordot.

7 óra 05 perckor a rekordkísérletezők bekeverték a tészta alapanyagát, amelyhez 6,5 kg réteslisztet és langyos vizet használtak fel, majd a rekordkísérletezők megkezdték a tészta dagasztását. 20 perc pihentetés után a kész tésztát kivitték a klubhelyiség előtti szabad területre, ahol az ott előre felállított, 15 méter 64 centiméter hosszú és 60 centiméter széles nyújtóasztalra helyezték. A rétes nyújtását 8 óra 55 perckor fejezték be. A művelet eredményeképp a rétes teljes hossza 15 méter 18 centiméter volt, a szakadásmentes felület mérete pedig 8,9 négyzetméter. Az elnyújtott réteslapot ötféle előre elkészített töltelékkel hintették meg, amelyhez almás-mákos, szilvás, káposztás, gombás-paprikás és meggyes tölteléket használtak fel, végül a rétest összetekerték. Ezután ismét megmérték a készre töltött nyers rétes teljes hosszát, ami 20 centiméter pontossággal 16 métert adott végeredményül. A kész rétest a helyszínen jelen lévők megkóstolták és mivel finomra sikerült sütni, a közel hatszáz szelet rétes hamar el is fogyott.

3_retes1.jpg

Címkék: méret gasztronómia csoportos rétes

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása