Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

A legnagyobb káposztás paszuly

2006.09.09. 10:56 rekorder

A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség SZSZB Megyei Egyesülete szervezésében Nyíregyházán, 2006. szeptember 9.-én délelőtt, a Nyírségi Ősz rendezvény keretében felállították a legnagyobb nyírségi egytálétel, a kb. 2006 adagos káposztás paszulyleves magyarországi rekordját.

A főzés reggel 7 órakor kezdődött a nyíregyházi Hősök terén, a Rákóczi utca torkolatánál. Kb. 600 liter főzővíz beletöltését követően az üstbe került 100 kg előre beáztatott tarkabab, egy fűzér csípős paprika, 1 kg füstölt szalonna, 2 kg darált lecsó, 5 kg darált vöröshagyma és 1,5 kg só. A három rekordkísérletező, Szoboszlai Gyula mesterszakács, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség SZSZB megyei szakács régió vezetője, István András mesterszakács, a Lugas Szálloda konyhafőnöke és Cziránku István mesterszakács, az Ózon panzió konyhafőnöke 10 óra 23 perckor az üstbe öntötte a 150 kg savanyú káposztát. 11 óra 40 perckor utolsó hozzávalóként a 90 kg füstölt kolbászt és a 100 kg aprított, főtt füstölt csülköt öntötték a főzőedénybe és 11 óra 58 perckor készre forralták az egytálételt. A káposztás paszuly kiosztását 12 óra 08 perckor kezdték meg, az osztásra 20 literes fém ételedényt használtak, a főzőüstből ebbe merték ki az ételt. A főzőedény előtt felállított osztóhelyen szabványos 0,5 literes merőkanállal fél literes műanyag edénybe adagolták a kész ételt, amelyet a rendezvény közönsége előreváltott jegy ellenében kaphatott meg.

Az elkészült étel mennyiségét az alapanyagok és a főzési veszteség alapján legalább 1000 literben határozták meg a jelenlévők, így a fél literes adag-mennyiséggel számítva, az egyszerre elkészült káposztás paszuly meghaladta a kétezres adagszámot és ezzel a három rekordkísérletező mesterszakács felállította a térségi egytálétel magyarországi rekordját.

paszuly1.jpg

paszuly2.jpg

paszuly3.jpg

paszuly4.jpg

paszuly5.jpg


Címkék: gasztronómia mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr985520168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása