2006. szeptember 2.-án Nagykanizsán, a belvárosi Erzsébet téren közel fél tonnányi dödölle készült el. A rekordmennyiségű étel Horváth István, a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület alelnöke szervezésében, a nagykanizsai Thúry György Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakképző Iskola közreműködésével vált magyarországi rekorddá.
A rekordkísérlethez előző nap látott hozzá a csapat a nagykanizsai iskola tankonyháján. Az 505 kg burgonyát koptatóval megtisztították és sós vízben feltették főni. A burgonyát összetörték, majd megfelelő mennyiségű lisztet öntöttek hozzá és nyílt lángon fakanál segítségével dolgozták meg, majd formálták és sütőben kissé előpirították. 2.-án reggel a rekord helyszínén a polgármester úr 1040-kor meggyújtotta a pirításra alkalmas serpenyő alatt a gázlángot. Először a zsírt olvasztották fel, majd az előző nap megfonnyasztott hagyma hozzáadása következett. Erre került kb. 10 perc után a lehűtött, előző nap előkészített dödölle, teljes mennyiségben. 12.00-kor megkezdődött a dödöllerekord szétosztása a fesztivál nagy érdeklődéssel várakozó vendégei között. Az előzőleg lemért, 419,6 kg tömegű dödöllemennyiséget 18 dkg-s adagokra visszaosztva 2331 adagot tett ki a legnagyobb mennyiségű egyszerre pirított egytálétel magyarországi rekordja, melyhez 505 kg burgonyát, 160 kg lisztet, 14 kg sót, 42 kg sertészsírt, 100 kg vöröshagymát és 75 liter tejfölt használtak fel.