2008. február 9.-én Tardon, az Első Magyar Szalonna Fesztiválon Vér János és Vér Jánosné bemutatta az ország legnagyobb füstölt szalonnáját. Hagyományos technológiával készítették el az erdélyi kabátszalonnát, amelyhez 2 évig hizlalták azt a 240 kg élősúlyú mangalica disznót, melyből a levágása után a székelyföldi nyelvjárásban kabátszalonna néven említett, egybefüggő bőrös zsiradékot kibontották.
A helyszíni mérés szerint a szalonna közel négyzet alapterületű volt, a két, egymásra merőleges leghosszabb mérete 144, illetve 141 centiméter, átlósan 170, illetve 171 centiméter, vastagsága a szélein 8 és 5,5 centiméter között váltakozott. A mérést követően a közepén kettévágták, a vágás mentén mérve a szalonna legnagyobb vastagsága 12 centiméter volt. Ezt követően a szalonnát a tardi iskola konyhájának alapanyag-mérlegén lemérték, a szalonna 95,0 kg-ot nyomott. A felvágott szalonnát a nap folyamán feldarabolva kiárusították a fesztivál látogatói számára.