2006. május 20.-án a bogácsi főzőverseny keretében a Csörögi Önkormányzat csapatának tagjai, mint rekordkísérletezők Budai János vezetésével a rendezvény helyszínén bemutatták az ország legnagyobb vajas-sajtos rakott pogácsáját, kapcsolódva a rendezvényen zajló másik rekordkísérlethez.
Veres Sándor, Szekeres József, Szolárd Imre, Bócsa Tibor, Zsemlye Vilmos és Budai János magyarországi rekorder, valamennyien a Csörögi Hagyományőrző Kenyérsütők Asztaltársasága tagjai, az előző napon 90 darab tojás (78 darab a tésztához, 12 darab a kenéshez), 100 kg liszt, 14 kg margarin, 4 kg élesztő, 4 kg kristálycukor, 3 kg só, 25 liter tej, 10 kg Trappista sajt felhasználásával elkészítették az óriás pogácsát, amelyet a rendezvény helyszínére szállítva, a pogácsahalmaz mellett állítottak ki. Szabó Pál, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke mint szakértő megállapította, hogy mivel a pogácsa több rétegből készült és azokat forrón rakták egymásra, kitöltve sajttal a közöttük lévő részt, így bár az alkotás egyben van, de nem minősül a legnagyobb pogácsának, mert nem egyben, homogén módon készült. A mű helyes megnevezése ezért sajtos rakott pogácsa, amely viszont valóban a legnagyobb ilyen jellegű sütemény a világon a tudomásuk szerint.
A pogácsa átlagos átmérője 110 centiméter, magassága 52 centiméter volt, tömege pedig elérte a 150 kg-ot. Az óriás rakott pogácsát 14 óra 20 perckor egy nagyméretű fafűrész segítségével a két egymásra merőleges átmérője mentén előbb négy részre vágták, majd többek részvételével feldarabolták és a rendezvény közönsége ott helyben pillanatok alatt elfogyasztotta.