A 620 méter hosszú kolbásszal Magyarország a világranglista második helyére lépett, maga mögé utasítva az eddigi második olaszokat. Már csak a horvátok vannak előttünk, igaz, ők 2038 méterrel, de úgy tűnik, már nem sokáig.
2012. január 14-én a IV. Tenkesalja Böllérversenyen, a rendezvényt szervező Tenkes Kapitánya Lovastanya támogatásával a helyi kolbásztöltőkből és a PICK Szeged Zrt. henteseiből álló csapat Riczu Sándor szervezésében, Vágner Ferenc vezetésével a Riczu Tüzép melletti Lovastanya fogadóépülete melletti sátorban megdöntötte a leghosszabb kolbász magyarországi rekordját, amelyet 2011-ben Napkoron állítottak fel 368 méter hosszal.
A kolbász a szabályoknak megfelelően egybefüggően készült el, a Pick Szeged Zrt. receptje szerint. A kolbászhoz a ledarált hús alapanyagot előző nap készítették elő a cég alsómocsoládi üzemében. A közel 460 kg mangalica húsból álló, befűszerezett darált húst a kísérlet reggelén szállították a helyszínre.
8 óra 25 perckor Riczu Sándor és Vágner Ferenc eligazítást tartott a töltésben részt vevő csapattagok számára a lovastanya fogadóépületében. A kolbász töltését 8 óra 48 perckor kezdték meg. 12 óra 13 perckor a folyamatosan készülő kolbász hossza elérte a 368 métert, ezzel a kísérletezők megdöntötték a korábbi rekordot. 14 óra 15 perckor a kolbász hossza már meghaladta a 600 métert is, így az internetről származó nemzetközi adatok szerint a kolbász a világon a második leghosszabb ilyen alkotássá vált. A kolbász töltését végül 14 óra 23 perckor fejezték be, mert elfogyott a helyszínre kiszállított és előkészített alapanyag. A kolbász összesen 246 menetben terült el az asztalon, miközben egy menet hossza 252 centiméter volt. Ezzel a 620 méteres kolbásszal a rekorderek felállították az új hazai cúcsot, amelyet a terveik szerint jövőre kétezer méter fölé fognak feltornászni, megszerezvén a világelsőséget.