Az Aranyponty Halászati Zrt. szervezésében 2011. július 9-én, szombaton Sáregres-Rétimajorban, a cég központi telephelyén rendezték meg az egyszerre történő legtöbb keszeg megsütésének mennyiségi rekordkísérletét. A Szent Péter Napi Halász Búcsú keretében délben kezdődött az előkészített keszegek egyetlen sütőedényben történő kisütése.
A rekordkísérlet céljára a helyszínen felállításra került egy elektromos fűtésű, kifejezetten erre a célra gyártott nagyméretű olajsütő berendezés. Az óriás fritőz 600x120 centiméteres alapterületű, 8 centiméter magas oldalfallal ellátott sütőtérrel rendelkezett, amelyben 260 liter étolajat helyeztek el.
Az edény mellett felállított sátorban 50-es csoportokban külön tálcákon előkészítették az összesen 1020 darab balatoni keszeget. A legfeljebb 20 centiméteres méretű, átlagosan 100-150 gramm tömegű halakat előzetesen megtisztították, panírozták és hűtött állapotban szállították a tömeges sütés helyszínére a kísérlet délelőttjén. A halakat a sütőedény valamennyi oldalánál, körben elhelyezkedő húsz diák egy-egy tálcáról, amelyen átlagosan 50 hal volt, egyszerre helyezte be az edénybe.
12 óra 20 perckor kezdetét vette a sütés. 12 óra 35 perckor az edény közepén kivették az első néhány megsült keszeget. a sütőedényben ekkor ezernél is több hal volt elhelyezve. A sütés 14 óra 19 perckor, az utolsó keszeg kiemelésével rendben befejeződött, ezzel felállították az egy sütőben egyszerre kisütött legtöbb hal magyarországi mennyiségi rekordját.