Abaújszántón, a X. Ivó Nap helyszínén 2011. május 21-én elkészítették a legnagyobb krumplilángost. A másfél négyzetméteres lángos tésztája a helyszínen egyben kidolgozva készült el, és egy téglákból kialakított, nyílt tüzű fatüzelésű sütőhelyen vaslapon sütötték meg. Ezzel megdöntötték saját, 2009-ben ugyanitt felállított rekordjukat, a kenyérlángos méretrekordját.
A tüzet reggel begyújtották, hogy a parázs fölött lehessen a vaslapon sütni. A kísérlet során kétszer is megpróbálták elérni a legnagyobb méretet. Mindkétszer sikerült a 2009-ben megsütött, 140x67 centiméter méretű, kb. 0,94 négyzetméter felületű egybefüggő krumplilángosnál, a fennálló rekordnál nagyobb lángost készíteni.
A sütéshez egy erre a célra gyártott acél sütőlemezt használtak, amely 6 mm vastag lemezből készült, a sütőlap 1,5 méter körüli oldalhosszúságú négyzet alakú volt. Először 4 kg krumpli és 8 tojás felhasználásával kezdték meg a tészta készítését, az alapanyagokat, a főtt burgonyát, a lisztet és a tojásokat előtte már előkészítették a helyszínen felállított sátorban, ahol a gyúrás művelete folyt. 9 óra 25 perckor elkészült a tészta, amelyet a sátorban konyharuha alatt pihentettek addig, amíg a szabad tűznél a fa leégett és megfelelő parázs állt rendelkezésre a sütéshez.
10 óra 55 perckor a készítő csapatból 4 fő, Kovács Andrásné, Takács Béla Attiláné, Tomkovics Pálné és Német Imréné megkezdte a tészta elnyújtását a szabadtéri tűz melletti nyújtólapon, majd egy másfél méter hosszúságú kemény karton hengerre feltekerték és a sütőlapra terítették. A sütés 11 óra 05 perckor kezdődött meg. 11 óra 17 perckor elkészült az első krumplilángos, amelyet a sütőlappal együtt levettek a tűzhelyről és a mellette lévő állványon a kisült tésztát lemérték, annak a felülete 115x108 centiméteres volt. 11 óra 35 perckor újabb kísérletet kezdtek az előzőnél nagyobb mennyiségű alapanyag felhasználásával. Most kb. 4,5 kg főtt-tört krumplit és 10 tojást gyúrtak be. 12 óra 10 perckor megsült a tészta és a kész második krumplilángost is lemérték. A mérete átlagosan 122x122 centiméter volt, azonban a két sarkából letörött egy-egy kisebb, összesen mintegy 250 négyzetcentiméter felületű darab, amelynek felületét a mérést követően levonták a rekord végeredményéből.
A négy helyi asszony tehát közösen sikerrel készítette el a világ legnagyobb ilyen típusú tésztáját, amelynek felülete kb. 1,463 négyzetméter volt, ezzel megdöntötték a 2009-ben felállított saját korábbi rekordjukat.