Az V. Kolbásztöltő és Forraltbor Fesztiválon, a rendezvényt szervező Tengelic Község Önkormányzata támogatásával helyi kolbásztöltők egy csapata megdöntötte a leghosszabb kolbász magyarországi rekordját, amelyet 2004-ben Sándorfalván állítottak fel. A kolbászhoz az alapanyagot a rendezvény napjának hajnalán levágott sertés kicsontozott, mintegy 160 kg színhúsából reggel 8 óráig készítették elő. A Paks melletti településen megrendezett fesztiválon a délelőtti órákban került sor a 200 méter hosszú kolbász megtöltésére hasonló technológiával, mint amit a korábbi rekordkísérlet során Sándorfalván is alkalmaztak.
A folytonosságot a bél egymásra húzásával érték el. A kolbász megtöltésére élelmiszeripari, egyedi gyártású kézi áttétes töltő készüléket alkalmaztak. A kolbászhoz a ledarált hús alapanyagot egy nagyobb és egy kisebb fateknőben készítették elő a fesztiválsátor elkülönített részén. 8 óra 34 perckor megfűszerezték a teknőkben a darált húst és megkezdték a kolbász anyagának keverését, majd Pámer László vezetésével felszerelték a kolbásztöltő szerkezetet a munkaasztalra, és megtöltötték a készüléket. A kolbász készítését pontban 9 órakor kezdték meg. 12 óra 28 perckor elfogyott a bekevert töltelékanyag mindkét teknőből, így a kolbász töltést befejezték, majd a hosszmérésre került sor.
A kolbász összesen 65 menetben terült el az asztalon, egy menet hosszát az asztalok szélein lemérték, a 30 centiméter hosszon megkezdett 66. sorral együtt összesen legalább 203, legfeljebb 205 méter hosszú volt a kolbász az egy méter pontossággal rendelkező mérés és számítás szerint. A rekordkísérlet ezzel 12 óra 40 perckor sikerrel véget ért, ezzel a 205 méteres kolbásszal Tengelic község és a kolbásztöltésben közreműködők, Pámer László, Pámer Ildikó, Dechert Dávid, Czigler Cecília, Juhász Jácint, Fejős Zsolt, Szabó Attila, Binder Mihály, Binderné Kiss Anikó, Mészárosné Csavar Éva és Pámer Fanni sikerrel megdöntötték a leghosszabb kolbász eddig fennálló magyarországi rekordját.