A balkányi Városnap helyszínén, a Városi Sport Centrum szabad területén 2009. szeptember 19.-én Tóth Zoltán szakács vezetésével minden eddigi óriás lecsónál nagyobb adagot főztek. Ezzel megdöntötték a legnagyobb lecsó korábbi 3800 adagos rekordját, amelyet 2008-ban a Bál-Na Produkció Kft. a gárdonyi Sport Beach nevű strand területén állított fel. A főzéshez egy 2,5 méter átmérőjű, 0,95 méter oldalfal-magasságú hegesztett saválló acél edényt alkalmaznak, melynek számított űrtartalma 4661 liter volt.
A több mint négyezer adagos lecsóhoz 195 kg szeletelt, tisztított vöröshagymát, 539 kg szeletelt paprikát, 175 kg paradicsomot, 56 kg lecsókolbászt, 11 kg mangalica szalonnát, 75 liter Familla finomított napraforgó étolajat és 0,5 kg piros paprika port használtak fel. 7 óra 45 perckor az edény alatt elhelyezett gázégő rózsák meggyújtásával kezdetét vette a főzés, melynek során közel 1,1 tonna alapanyagból készült el az étel. A kész lecsó tömegét délután háromkor 902,5 kg-ban határozták meg. Ez a mennyiség 4500 adagnak felelt meg.