Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

A legnagyobb halpaprikás rekordja

2007.05.26. 09:16 rekorder

A Forever Living Products Magyarország Kft. fennállásának 10. évfordulóját 2007. május 26.-án rekordnak szánt halpaprikás főzéssel ünnepelték. A paprikást Balogh Tibor halfőző eredeti, hagyományos recept szerint készítette el, a hal mennyisége kb. 500 kg volt. Ezzel a több mint 2000 adaggal állították fel a legnagyobb halpaprikás magyarországi rekordját.


Első lépésként a filézett és befűszerezett halszeleteket paprikás lisztben megforgatták, és bő olajban megfuttatták. Készítettek egy igazi, jó magyaros alapot, melyhez a paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát daraboltak, majd olajon lepárolták. Tettek bele egy kis ételízesítőt, sót, borsot, csípős paprikát. A sűrítéshez burgonyalisztet használtak, utána őrölt paprikával megszórták. Folyamatos keverést követően tejföllel felengedték, és hozzáadták az átfuttatott halszeleteket. Összeforralták és tálalták.

Az óriás halételhez a kb. 300 liter alaplevet előző nap, azaz 2007. május 25.-én Tiszalökön, a Halászcsárdában készítették elő és a helyszínre hűtőkocsiban érkezett ki. A halpaprikás az alábbi mennyiségű összetevőkből készült: Vegyes tiszai haldarabok (busa, ponty, harcsa) tisztítva kb. 500 kg, hagyma 50 kg, tejföl 30 liter, citrom 5 kg, babérlevél 25 gramm, só 2,5 kg, halászlé kocka 0,5 kg, Piros Arany ételízesítő 2 kg, fehérbor (Chardonnay) 7 liter, piros őrölt fűszerpaprika 5 kg, zöldpaprika 20 kg, paradicsom 25 kg, liszt 6 kg, kapor 5 kg, Erős Pista ételízesítő 0,5 kg, ételízesítő 1 kg, olaj 15 liter. Az elkészült ételmennyiség a szakácsok becslése szerint meghaladta a 600 litert, amely a szokásos vendéglátóipari norma alapján számítva legalább 2500 adag.

hal1.jpg

hal2.jpg

hal3.jpg


Címkék: hal mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr105520195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása