2006. július 22.-én Vésztő-Mágoron az Országünnep alkalmából a Csolt Monostor emlékhely melletti szabad területen elkészítették az ország legnagyobb birkapörköltjét.
Korolovszki Norbert, a Brawo Eseménymarketing Kft. ügyvezető igazgatója, a rekordkísérlet szervezője Csányi Sándor mesterszakáccsal, a Szolnoki Gulyásfesztivál Egyesület vezetőjével és Varga Istvánnal, a főzés irányítójával közösen reggel 5 órakor láttak munkához. Az 1500 kg birkahúsból, 200 kg vöröshagymából és más alapanyagokból készült étel a Lőrinci-Szemeretelepi Polgárőrség tulajdonában lévő 4251 l-es bográcsban került megfőzésre. A készülő pörkölthöz az utolsó hozzávalókat 11 óra 30 perckor helyezték a bográcsba, ekkor 0,5 kg erős paprikát és 14 kg piros paprikát adtak a majdnem kész ételhez, a végül kb. két tonnányi anyagból összeálló pörkölt 13 óra 20 percre lett kész. Az osztást 13 óra 25 perckor négy osztóhelyen kezdték meg, ahol a kiadott pörköltet megkóstolók az ételt fogyasztásra különösen alkalmasnak minősítették. Ezzel Vésztő-Mágoron Csányi Sándor és a szervező Brawo Eseménymarketing Kft. felállította a legnagyobb mennyiségű, egy edényben egyszerre elkészült birkapörkölt magyarországi rekordját.