Debrecenben, a Főnix csarnok parkolójában 2004. május 23.-án, vasárnap délután, az egész hétvégét betöltő kétnapos városi eseménysorozat keretében a Klub Barabás Étterem (4001 Debrecen, Vár u. 1.) Barabás Zoltán tulajdonos és Szilágyi Mihály vezetésével bemutatta az ország legnagyobb rablóhúsát. A faszénen megsütött kb. 10 méter hosszú, nyársra feltűzött húst és köreteit is tartalmazó csemegét előző nap készítették elő a Klub Barabás Étteremben, és onnan vasárnap délben került kiszállításra a helyszínre, ahol feltűzték a nyársra. Itt bemutatták a sajtónak és az érdeklődőknek. A fotózás után a jelen lévő vendégek között osztották ki.
A saját készítésű, 10,24 méter hosszú nyársuk négy menetes pálcából állt össze és ugyancsak saját gyártmányú volt az a 9,93 méter hosszú tűzvályú, amely a talajon elhelyezve tartotta a sütéshez az izzó faszenet. Az elkészült rablóhús végül 9,91 méter hosszú volt a sütés után, az első ételdarabtól (egy szalonnaszelettől) az utolsóig (egy gombáig ) mérve. Bár néhány falat között némi hézag mutatkozott a nyárson, azonban ilyen egy-két centis hézagból csupán 7 darab volt látható, különben a falatok a nyárson összeértek.
Szilágyi Mihály elmondta, hogy hamarosan meg kívánja dönteni ezt a saját maga által felállított rekordot, így a rablóhús-rekorddal hamarosan újra jelentkezünk.