A Hajósi Orbán-napi Borünnep rendezvényén, a Kovács Borház - Vidám Sváb Vendégház udvarán 2012. május 27-én felállították a legnagyobb mennyiségű pincepörkölt megfőzésének hazai rekordját. A munka reggel 8 órakor kezdődött, a kb. 1500 adagnak megfelelő mennyiségben készülő ételt Németh József Venesz-díjas szakács vezetésével egy ovális serpenyőben (melynek 222 cm a hossza, 122 cm a szélessége és 32 cm a mélysége) főzték meg.
A 80% hús - 20% burgonya tömegarányt a főzés végén érték el, amikor a krumplit a pörkölt tetejére rakták és így fejezték be a háromféle húsból (marha, sertés és sertés császárszalonna füstöltáru) készülő étel készítését.
A pincepörkölt elkészítéséhez az alapanyagok egy részét előző nap készítették elő, akkor tisztították és darabolták a burgonyát, a hagymát és a császárszalonnát. Az edény mellett álló asztalra reggel előre elkészítettek 6 üveg, darabonként 4,1 kg-os kalocsai konzerv lecsót, 10 műanyag vödörben 25 kg kalocsai paprika- és gulyáskrémet, 15 kg zsírt, 3 üveg 0,7 kg-os fokhagymakrémet, kalocsai pirospaprikát és őrölt borsot. Az előző nap aprított vöröshagyma tömege 33 kg volt, a császárszalonnáé 35 kg, a fokhagymáé 1,6 kg, amely kiegészült a fokhagymakrémmel. 8 óra 22 perckor az edénybe öntötték az aprított vöröshagymát, 8 óra 25 perckor az edény mellé készítették a nyers, kockára vágott marhahúst, összesen 100,6 kg mennyiségben, amelyet 9 óra 12 perckor öntöttek az edénybe és 9 óra 20 perckor további 5 kg zsír mellett a fokhagyma került sorra. 9 óra 35 perckor 1 liter száraz hajósi vörösbort öntöttek a készülő pörköltbe és előkészítették az összesen 124 kg sertéscsülköt, amelyet egy kisebb edényben előpirítottak. 10 óra 45 perckor 4 üveg lecsót adtak a pörkölthöz, megfűszerezték az előkészítés alatt lévő sertéscsülköt, majd 11 óra 08 perckor a fövésben lévő marhahúshoz hozzáöntötték a sertéshúst, és további 10 liter vörösbort öntöttek a pincepörköltbe. 11 óra 20 perckor újabb 4 vödör, azaz 8 kg paprika- és gulyáskrémet adtak a készülő pincepörkölthöz, időközben további vízmennyiséget adtak hozzá, így a forrás kezdetén a teljes vízmennyiség elérte az 50 litert. 11 óra 30 perckor több részletben hozzáadták a császárszalonnát az ételhez, emellett 15 kg csumázott zöldpaprikát tettek bele. 12 óra 05 perckor a kisebb előkészítő edényben előmelegítették a krumplit, 12 óra 40 perckor 2 kg pirospaprikával színezték a pörköltet, majd 12 óra 48 perckor a krumplit hozzáadták a fövésben lévő húshoz, ezzel az edény majdnem színültig megtelt a készülő pincepörkölttel. 13 óra 27 perckor Németh József, a főzés vezetője bejelentette, hogy elkészült a pincepörkölt és megkezdődhetett a kiosztás.
A pörköltekhez hasonló ételek tekintetében a szokványos éttermi normaadag mintegy 200 gramm, így a 10%-os főzési össztömeg-veszteség figyelembe vételével számított, 380 kg kész pincepörkölt kb. 1500-2000 adagnak felelt meg, ezzel a teljesítménnyel a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft., Németh József vezetésével felállította a legnagyobb mennyiségű, egyszerre elkészített pincepörkölt magyarországi mennyiségi rekordját.