A település polgármesteri hivatalának udvarában rendezett születésnapi ünnepség keretében 2011. szeptember 10-én Reichné Tallárom Györgyi szervezésében a 600 évessé vált Nyáregyháza község, pontosabban a Revákné Serfőző Mónika vezetésével összeállt amatőr cukrász csapat tagjai (lányok, háziasszonyok) ismét megdöntötték a legnagyobb torta jelenleg fennálló magyarországi rekordját, amelynek dicsőségét korábban Budapesten vették el ugyanettől a csapattól.
A település lakói a torta alap készítését már szeptember 9-én megkezdték, majd a torta összeállítására szeptember 10-én került sor. Az ünnepség helyszínén építették össze a gesztenyés-babapiskótás szeletet. A 25 négyzetméteres sütemény a 21 órai gyertyagyújtás után kiosztásra került a község lakói között.
A helyszínen, az Öregek Napközi Otthona konyhájában reggel óta folyamatosan készített gesztenyemassza lapokból az udvaron épített sátor alatt állították össze a több mint nyolcezer szeletes tortát. A tortához a babapiskótán kívül minden egyéb anyag, azaz a sárga, vaníliapudingos habos krém és a növényi hab is a helyszínen készült.
A torta alapjául gesztenyemasszából és darált kekszből készült lapok szolgáltak, erre sárga krémet terítettek, arra helyezték a rumos tejbe áztatott babapiskótát, amelyet ismét sárga krémmel fedtek, majd növényi habbal borították a tortát. A sárga krém főzéséhez kb. 750 csomag vaníliapudingot, 40 kg porcukrot, 250 liter tejet és 58 kg Ráma margarint használtak fel.
A torta gesztenye-alapját egy négyzet alakú, faforgács-lapokból összeállított állványra fektették a nap folyamán és 10 óra 30 perckor az első gesztenyelap elhelyezésével és a krém ráhordásával megindították a kísérlet végrehajtását. A torta öt nagyméretű, kb. 1 méter széles és 5 méter hosszú mezőből került fokozatosan összeállításra, 14 órakor felhelyezték a babapiskótákat a sárga krémmel borított alapra úgy, hogy közvetlenül előtte, a készülő torta mellett merítették be a tejbe egy igen rövid időre azokat.
A torta 18 órakor készült el, majd 21 óra 28 perckor meghatározták a négyzet alakú kész torta méreteit, amely 4,94x4,94 méter, azaz 24,4 négyzetméter volt. A gyertyagyújtási ünnepséget követően sor került a torta tömegének mintavételezéssel történő meghatározására. Megmérték négy minta tömegét, az adatokból az átlagos fajlagos alapterület-tömeg viszonyszáma 3,06 gramm/négyzetcentiméter értékben került meghatározásra, így a torta számított alapterületével felszorozva a sütemény tömege a hétszáz kg-ot is meghaladta.