Nyáregyházán, 2009. november 29-én a település polgármesteri hivatalának udvarában rendezett adventi ünnepség keretében Reich Györgyi szervezésében, Revákné Serfőző Mónika vezetésével megdöntötték a legnagyobb torta korábbi rekordját, amelyet 2009 augusztusában Fehérgyarmaton állítottak fel. A rendezvényen egy több száz kg-os habos-meggyes-krémes torta elkészítésére vállalkoztak a település lakói, akik az ünnepség helyszínén építették össze és dolgozzák szerves, egységes egésszé az ország legnagyobb méretű habos-meggyes süteményét. A kész sütemény tömegét mintavételezéses (több, adott méretű darab hitelesített mérőberendezés segítségével történő megmérésével) és számításos módszerrel ünnepélyes keretek között mérték le, megmérték a külső méreteit is, majd az adventi édesség, a 3828 szeletesre tervezett falutorta kiosztásra került a község lakói között.
A torta előkészítését 2009. november 28-án, szombaton reggel kezdték meg. Az Öregek Napközi Otthona konyhájában megsütött kakaós piskótalapokból az udvaron álló fedett pihenő alatt felállított asztalon állították össze a több mint háromezer szeletes tortát. A piskótalapokon kívül minden egyéb anyag, azaz a meggyes habos krém és a tejszínhab is a helyszínen készült. A torta piskótája 1000 db tojásból (amelynek össztömege 54,5 kg), 1,2 kg sütőporból, 45 kg lisztből, 40 kg cukorból, 10 kg vízből és 5 kg kakaóból állt. A krém 55,8 kg magozott meggybefőttből, 11,8 kg vaníliapudingból, 18,6 kg cukorból, 5 csomag fahéjból, 67 kg lisztből, 130 kg tejszínből, 46,5 kg meggyléből és 38,8 kg vízből állt. A torta tetejének díszítésére 1 kg kakaóport használtak fel. A torta alapanyag-össztömege 465,2 kg volt. A torta piskóta-alapját egy L alakú, két, egyenként 79x220 cm-es és 158x1040 cm-es téglalapnak megfelelő alakzatban elrendezett, 9 db. 79x220 cm-es és 2 db. 79x160 cm-es fa asztalból összeállított állványra fektették.
Másnap az elkészült „L” alakú torta méreteit lemérték és abból a számított alapterület 15,1 négyzetmétert mutatott. A torta készítői 4 darab, véletlenszerűen kiválasztott helyen egy-egy, közel 14x35 cm-es mintadarabot vágtak ki a tortából, megmérték a négy minta tömegét, amelyekből az átlagos fajlagos alaterület-tömeg viszonyszáma 3,138 gramm/négyzetcentiméter értékben került meghatározásra. A torta számított alapterületével felszorozva ezzel a teljes sütemény-tömeg 470 kg volt. Kb. 2 cm széles szeleteket vágtak belőle és az így keletkezett közel 4 ezer szeletet kiosztották a rendezvényen résztvevő közönség között.