…de az 1872 adagot elfogyasztó tömeg igen! Merthogy meghívást kaptunk a VII. Bezermeni Vigasságok főszervezőjétől, a Hajdúböszörmény Gasztronómiai Egyesület elnökétől, Gajdán Antalné Ibolyától, nézzük meg, hogyan is vigadnak Hajdúböszörmény városában.
A rendezvényen belüli gasztronómiai nap főzőversenyén profi és amatőr csapatok indultak, pazar étkeket felvonultatva a zsűri asztalára. Minket azonban a csapatok megmérettetésén kívül igazán a Hajdúsági Culinary Team teljes legénysége érdekelt. Az Erfurti Szakácsolimpiára készülő csapat rekordállításra adta a fejét. Ennek tárgya egy bivaly és az abból készülő bivalyragu volt. Boros László Venesz Díjas mesterszakács szakmai vezetésével Rédei Attila csapatkapitány, Gajdán Antal, Gajdán Attila, Balog Szabolcs, és Pozsár Bence celebrálta a főzést. A munkálatokba besegített 7-7 fővel a Debreceni Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, a Debreceni Aranybika Szakiskola és a Hajdúböszörményi Veres Ferenc Szakképző iskola is A hinterlandot a Calico Jack Pub biztosította. Reggel 5 óra 6 perckor kezdődtek az előkészületek, Gajdán Antal 6 óra 12 perckor gyújtotta meg a gázégőket, amelyek 10 óra 55 percig egyfolytában égtek. A Végleges receptúra a következő volt: 148 kg bivalyhús, 72 kg vöröshagyma, 35 kg TV paprika, 34 kg paradicsom, 9,4 kg mangalica szalonna, 22 kg szegfűgomba, 0,5 kg petrezselyem zöld, 0,3 kg kakukkfű, 0,5 kg őrölt bors, 0,5 kg fűszerpaprika, 0,3 kg őrölt kömény, 0,5 kg fokhagyma és 3 kg só volt. Mindezeket egy 1600 literes „kislábosban” készítették el és az érdeklődők számára támogatói jegyek ellenében osztották ki. Minthogy ezidáig kicsiny hazánkban semmiféle bivalyból készült étket nem regisztráltunk adatbázisunkban, ennél kisebb mennyiség is rekord lehetett volna, így különösen dicséretre méltó, hogy a szervezők ilyen magasra tették fel a lécet!
Gratulálunk teljesítményüköz!