Facebook

Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

A legnagyobb slambuc több mint 2000 adagos

2012.05.27. 11:45 rekorder

Hajdúnánáson, a Városi Gyermeknap rendezvényén 2012. május 26-án a Jedlik Ányos Szikvíz Lovagrend közreműködésével a Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében a város önkormányzata felállította a legnagyobb mennyiségű, egyszerre egy edényben elkészített slambuc mennyiségi rekordját.

A városi kemping előtt felállított nagyméretű főzőedénynél a Gál Lajos és Hódos Antal vezette szakácscsapat 225 kg nyers tömegű burgonyából, 25 kg vöröshagymából, 60 kg aprított szalonnából, 10 kg zsírból, 90 kg száraztésztából, 2 kg őrölt pirospaprikából, 3 kg sóból, 1 kg fokhagymából, 0,3 kg őrölt feketeborsból, 10 kg előre elkészített házi lecsóból, 5 kg darált házi pritamin paprikából és mintegy 150 liternyi főzővízből készítette el a több mint fél tonnányi slambucot. A slambuc, vagy más néven öhön főzéséhez az alapanyagok egy részét előző nap a Hajdúnánási Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Kft. konyhájában készítették elő, ott tisztították és darabolták a burgonyát, a hagymát és a szalonnát. A slambuc receptjét id. Hódos Antal szolgáltatta.

9 óra 05 perckor a kísérletben résztvevők elfoglalták helyüket a sütőedénynél, ahol a 9 óra 12 perckor történt tűzgyújtást követően 10 liter mangalica zsírt öntöttek a sütőedénybe, majd 9 óra 15 perckor beleöntötték a két fémláda szalonnát, majd 9 óra 25 perckor az aprított vöröshagymát, 10 óra 10 perckor a lecsót és 10 óra 15 perckor a pritamin paprikát. 10 óra 20 perces kezdettel több részletben hozzáadták a krumplit és 1 kg fűszerpaprikát. 10 óra 40 perckor a maradék fűszerből, a 2 kg pirospaprikából és az őrölt borsból meleg vízzel oldatot készítettek és ezt öntötték az edénybe, miközben hozzáadtak több tíz liternyi főzővizet. 11 óra 55 perckor több részletben hozzáadták a tésztát az ételhez, ezzel a 800 literes edény színültig megtelt a készülő slambuccal. 12 óra 25 perckor a jelen lévő szakácsok közös erővel, főzőlapátjaik segítségével megfordították a slambucot. Ezzel a mozdulattal a több mint 500 kg alapanyag lesütése, a főzés végső fázisa kezdődött meg. 12 óra 47 perckor Gál Lajos, a főzés vezetője bejelentette, hogy elkészült a slambuc és megkezdődhetett a kiosztás, először a rendezvényen megjelent gyermekek számára. A rekordkísérlet ezzel rendben befejeződött. A szokványos éttermi normaadag figyelembe vételével a kész slambuc kb. 2000-2200 adagnak felelt meg.

slambuc2.jpg

slambuc1.jpg

Címkék: gasztronómia slambuc mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr245520432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.