Abaújszántón, a XI. Ivó Nap helyszínén 2012. május 19-én megdöntötték a saját rekordjukat a legnagyobb krumplilángost készítők. A két négyzetméteres lángos tésztája a helyszínen egyben kidolgozva készült el, és egy téglákból kialakított, nyílt tüzű fatüzelésű sütőhelyen vaslapon sütötték meg, épp úgy, mint egy évvel ezelőtt.
A tüzet reggel begyújtották, hogy a parázs fölött lehessen a vaslapon sütni. A kísérlet során elsőre sikerült a 2011-ben megsütött, 122x122 centiméter méretű, kb. 1,46 négyzetméter felületű egybefüggő krumplilángosnál, a fennálló rekordnál nagyobb lángost készíteni.
A sütéshez most is a tavalyi acél sütőlemezt használták, amely 6 mm vastag, 151x165 cm méretű volt. 10 óra 58 perckor a kísérletben résztvevők 6 kg főtt burgonya, 4 kg liszt és 12 tojás felhasználásával megkezdték a tészta összegyúrását. 11 óra 10 perckor a készítő csapatból 4 fő, Bellus Béláné, Tomkovics Pálné, Gál Istvánné és Német Imréné Kovács Andrásné irányítása mellett megkezdték a tészta elnyújtását a szabadtéri tűz melletti nyújtóasztalon. 11 óra 24 perckor az elnyújtott tésztát egy másfél méter hosszúságú kemény karton hengerre feltekerték és a sütőlapra terítették, majd 11 óra 27 perckor megkezdődött a sütés. 11 óra 40 perckor a sütőlapot levették a tűzről, a tűzhely melletti állványra helyezve feltekerték róla a félig sült tésztát és megfordítva visszaterítették. A fordítás után 4 perccel megsült a tészta, amelyet egybefüggően, a sütőlappal együtt az állványra helyeztek, majd lemértek. A lángos felülete 140x144 centiméteres volt. Ezzel az egybefüggő krumplilángossal tehát Kovács Andrásné a segítőivel közösen újra elkészítette a világ legnagyobb ilyen típusú tésztáját, amelynek felülete kb. 2,01 négyzetméter volt, megdöntve a 2011-ben felállított saját korábbi rekordjukat.