Újra kocsonyarekord volt a 2012. évi felsőtárkányi Kocsonyafőző Versenyen. A Park Hotel Táltos konyháján az előző években elkészültnél ismét nagyobb, több mint 170 adagos kocsonyát készített egyetlen hatalmas tányérban a többszörösen is magyar rekorder Jankó István szakács. A legnagyobb tányér kocsonyához február 3-án 38 kg körmöt, 8 kg sertésbőrt, fűszereket, 3 kg vöröshagymát, 3 kg fokhagymát és 60 liter vizet használtak fel a főzés során.
A rendkívüli hidegben kis híján megfagyó kocsonyát és a hatalmas tányért 4-én délelőtt újságírók jelenlétében lemérték. A kocsonya tálalására felhasznált, téglalap alapú üvegtányér hossza 160 cm, szélessége 100 cm, legnagyobb mélysége 8 cm volt. Ezzel a Rákosy Glass Kft. budapesti üzemében elkészített tányérral a gyártó cég az ország legnagyobb üvegtányérját mutatta be. Ez a tény a kocsonya mellett egy másik hazai rekordot is jelentett.
A tányérban lévő kocsonya felülete 1,42 négyzetméteres téglalap formájú volt, legnagyobb mélysége 4,5 cm, így az étel a tányért nem töltötte ki teljesen. A kocsonyát és a rekord méretű üvegtálat 19 óra 30 perckor bemutatták a rendezvény közönségének. A közönség, mely a kocsonyafőző verseny résztvevőiből állt, a Park Hotel Táltos éttermének nagytermében kóstolhatta meg a hatalmas tányér kocsonyát, amely a szokásos éttermi adagok mennyisége alapján közel 180 adagnak felelt meg. Ezzel a rekordkísérletet szervező Jankó István mesterszakács, szállodavezető, valamint a tányért készítő Rákosy Glass Kft. újabb hazai rekordot állított fel.