Koczka Péter écsi szakács 2011. július 15-én 19 óra 29 perc és 2011. július 16-án 18 óra 59 perc között 6530 darabbal megdöntötte a 24 órás egyéni palacsintasütés addig fennálló, 6031 darabos rekordját, amelyet 2010-ben Pokol Krisztián Dombrádon állított fel. A 24 órás egyszemélyes palacsintasütés rekordot a kísérletek hagyományainak megfelelően Koczka Péter is előre bekevert tésztaalapanyagból, négy PB-gáztűzhelyen 13 palacsintasütővel hajtotta végre az écsi Hegylakó söröző terasza mellett felállított sütősátorban.
A kész palacsintákat Koczka Péter a számlálók és a segítői segítségével külön tányérokon adta át a kiszolgáló pultra, ahol megszámolták azokat és ezután megtöltötték és kiadták a helyben várakozóknak. A lekvárral, kakaóval, dióval és fahéjjal töltött palacsintákat a kísérletet adománnyal támogató személyek között osztották szét. A felajánlott összeg a helyi óvoda jótékony céljait szolgálta. A tészta előzetes bekeverése 20 literes műanyag vödörben, gépi keverővel történt. 2011. július 16-án 9 óra 56 perckor Koczka Péter 8 perc szünetet tartott, eddig az ideig nem hagyta el a sütősátrat és mind a 13 serpenyővel folyamatosan sütött. Délután 16 óra 21 perckor Péter megdöntötte a korábbi rekordot, majd 18 óra 59 perckor, további ötszáz palacsinta kisütése után rendben befejezte a rekordkísérletet, mert elfogyott a palacsinta alapanyaga, a bekevert nyers tészta.