Horváth Csaba és segítői 2011. április 30-án Győrújbaráton, a település rendezvénye keretében bemutatták a nyilvánosságnak a legnagyobb, 555x55 centiméter méretű gombás melegszendvicset. A normál méret többszörösére nagyított, a megszokott alapanyagokból, azaz óriási méretű péksüteményből, sajtból, gombából készülő óriás gombakrémes melegszendvics mindenben megfelelt a méretrekordok szabályainak. Az anyaga ugyanaz volt, ami a normál méretű szendvicsé és ízre is meg kellett feleljen a közismert melegszendvics ízének.
A feladatot a Horex Gomba Kft. csapata jelesre teljesítette. A szendvicshez a gombakrémet szeletelt, helyben termesztett csiperkéből állították össze, amely a gombán kívül lisztből és tejből álló besamelmártást, valamint sót, saját recept szerinti fűszereket és vöröshagymát tartalmazott. Összesen mintegy 30 kg alapanyag került összefőzésre, ízesítésre és bekeverésre.
A kísérletet megelőző napon a helyi Bedő Pékségben sütötték ki a szendvics alapjául szolgáló, olajjal némiképp dúsított kenyértésztát kilenc darab, szabványos sütőipari tálcán a délelőtt folyamán. A rövidebbik oldalukon kb. 10 centiméteres sávban az összeillesztéshez puzzle-mintájú bemetszéseket alakítottak ki a tésztában.
2011. április 30-án reggel 8 órakor kerültek kiszállításra a szendvics alapjául szolgáló kenyérlapok a helyszínre, a színpadi sátor mellett felépített, fedett asztalsorhoz. Itt állították össze a bemetszések összeillesztésével egységes, összefüggő egésszé a szendvics kenyerét. A gombakrém melegítése 11 óra 02 perckor megkezdődött az asztal melletti gáztüzelésű főzőzsámolyon, amelyen egy 70 centiméter átmérőjű, rozsdamentes edényben volt tárolva a kb. 30 kg hűtött szendvicskrém. A sütés céljára a helyszínre szállítottak egy saját készítésű elektromos sütőalkatosságot. A fordított alagútkemence elvén működő, 3 fázisú, összesen 5 kW fűtőteljesítményű sütőberendezést elektromos sütőbetétekből építették össze oly módon, hogy a betéteket tartó keret görgőkön kis távolságban hídszerűen elhúzható volt a szendvics felett. 12 óra 04 perckor megkezdték a felmelegített gombakrém felkenését a kenyérre és a reszelt sajt szórását. 12 óra 15 perckor áram alá helyezték a sütőberendezést, kisvártatva a szendvics vége fölé húzták és ezzel megkezdődött a sütés, amely 13 óra 35 perckor rendben befejeződött.
A szendvicset 13 óra 40 perckor lemérték. Ezt követően az óriás melegszendvicset a készítői feldarabolták és kiosztották a rendezvény látogatói között. Ezzel felállították a legnagyobb méretű melegszendvics magyarországi rekordját 555 centiméter hosszal és 55 centiméter szélességgel.