2010. december 11-én Gyöngyöstarjánban a Polgármesteri Hivatal előtti téren dr Szecskőné Ozsvárt Krisztina művelődésszervező vezetésével a település Luca napi rendezvényén, a tavalyi rekordkísérlethez hasonlóan ismét óriás mennyiségű forralt bort készítettek. A cél most 430 liternél is több gyöngyöstarjáni recept alapján készült forralt bor helyszíni készítése és elfogyasztása volt, megdöntve ezzel a saját rekordjukat. A forralt bort fatüzelésű, rozsdamentes üstben készítették el és rögtön utána a helyszínen 2,5 dl-es bögrékben ill. műanyag poharakban kimérték, pontosan úgy, ahogy tavaly is. A forralt bort a gyöngyöstarjáni borászok csapata által felajánlott fehér borból készítette el Magos Zoltán, ismert mesterszakács .
16 óra 04 perckor töltötték a 600 literes üstbe az összesen 456 liter bort 27 kannából, majd a melegítése közben 40 kg kristálycukrot öntöttek hozzá és megfűszerezték, amelyhez 70 gramm tört fahéjat, 70 gramm egész szegfűszeget és 90 gramm szegfűborsot használtak fel. 18 órakor az elkészült forralt bor mennyiségét ismét meghatározták, ekkor a bor 81 Celsius fokos volt. Ekkor a folyadék felszíne 15 centiméterre volt az edény peremétől, így a számítással 488 literes összmennyiség adódott. A forralt bor a szokott módon még aznap este elfogyott. Az osztás során egy pohárba átlagosan mintegy 2,2 dl mennyiséget adtak ki, így megállapítható, hogy kétezer-kétszáz adagot meghaladó mennyiséget fogyasztottak el a jelen lévők a lucázás során.