Papp József, a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. tulajdonosának szervezésében és támogatásával Érpatak önkormányzata a Pálinkafesztivál keretében elkészíttette az ország legnagyobb gyümölcskompótját. 2010. szeptember 4-én Szoboszlai Gyula és Cziránku István mesterszakács segítőikkel közösen a főzést reggel 8 órakor kezdték meg a gázégőkkel fűtött, 3500 liter űrtartalmú főzőüstben.
Az 1000 liter főzővíz beletöltését követően a vízhez a cukrot, a citromlevet és pálinkát hozzáadva megkezdték az alaplé főzését. 10 óra 40 perckor az üstbe öntötték a 200 kg meggyet és a 800 kg szeletelt, hámozott almát. A kompót kiosztását 11 óra 58 perckor kezdték meg, szabványos merőkanállal fél literes műanyag edényekbe adagolták a gyümölcskompótot, amelyet a rendezvény közönsége ingyenesen kaphatott meg. Ezzel számítva az egyszerre elkészült kompót meghaladta a háromezres adagszámot.