Abaújszántón, a Szüreti Fesztivál és Városnap alkalmából 2009. szeptember 26-án megsütötték a legnagyobb, egybefüggő krumplilángost úgy, hogy a tészta a helyszínen egyben kidolgozva készült el. A kész tésztát a lemérését követően a rendezvényen felállított hagyományos fatüzelésű kályhákon, teljesen a hagyományos módon, segédeszköz nélkül az ún. sparheltek felső vasfelületén sütötték készre. Délután kezdték meg a sütést, az alapanyagokat, a hajában főtt burgonyát, a lisztet és a tojásokat előtte már előkészítették, illetve az egyetlen felületté összeillesztett négy darab, Salgó típusú, hagyományos fatüzelésű konyhai tűzhelyet bemelegítették.
A kísérlet során többször is megpróbálták elérni a legnagyobb méretet. Az elkészített lángosokat szilvalekvárral ízesítve, feldarabolva kínálták a rendezvényen résztvevők számára. A Borsod megyében ismert, tájjellegű ételnek számító krumplilángos alapanyagának közel 80%-a hajában főtt és összetört burgonya, ezt liszttel és nyerstojással összegyúrva egy lágy tésztát kapnak, amelyet kinyújtva sütöttek meg régen a fatüzelésű kemence tetején. Ezt a hagyományőrző készítési és sütési módot a kísérlet során mindvégig betartották. Mivel a begyúrástól számítva igen rövid idő alatt a tészta ellágyul, ezért kritikus az alapanyagok hőmérséklete és a készítési időszükséglet, azaz a tésztát nyújtók és sütők sebessége is. 13 óra 15 perckor 3 kg főtt burgonya, 2 kg liszt és 6 felvert tojás összegyúrásával megkezdték a kísérleteket. Végül a harmadik kísérletre, egy 140x67 centiméter méretű, egybefüggő krumplilángossal Kovács Andrásné a segítőivel közösen megsütötte a világ legnagyobb ilyen típusú tésztáját, amelynek felülete kb. 0,94 négyzetméter volt.