Jelentkezés

EMAIL
JELENTKEZÉSI ŰRLAP

TELEFON:
Hotelinfo Kft.
06 30 678 9741
06 1 267 0896

A magyarországi rekordok regisztrátora: Gál Gábor

Kommentek

Címkék

advent (4) akadály (1) akku (1) alakzat (1) arányosság (3) autó (8) bab (1) Baja (1) betű (1) bivaly (1) bogács (1) bogrács (3) bohóc (1) bor (5) boríték (1) bugyi (1) büntető (1) busavasalás (1) busz (1) cinke (1) cipő (1) citera (1) citrom (1) colstok (1) csárdás (2) csergetés (1) csocsó (2) csokoládé (3) csónak (1) csoportos (135) csuklófogás (1) csúszda (1) cukor (1) díj (3) disznósajt (1) DJ (2) doboz (1) dominó (1) EDDA (1) édesség (12) egri (1) előadás (5) élőkép (2) emberlánc (1) ének (5) energia (1) eper (1) erő (37) étlap (1) évforduló (1) ezermester (2) fa (1) fakanál (1) falfestés (1) falu (2) fánk (9) film (2) fizikai kisérlet (1) flitter (1) fodrász (2) fogmosás (1) forralt bor (1) frizura (2) fröccs (2) fűnyírás (1) fürdőruha (1) futás (1) gasztronómia (126) gépírás (5) gödöllő (1) gomb (1) gombóc (1) gombóc artúr (1) gótbetű írás (1) grillázs (1) gulyás (2) gyerekrajz (2) gyertya (3) gyöngy (7) gyorsasági (13) gyűjtemény (11) gyümölcs (1) hajó (1) hal (5) halászlé (2) halfasírt (1) hamburger (1) harcsa (1) harművészet (1) hastánc (1) helikopter (1) hólyagütés (1) hosszú (2) hurka (3) hús (2) húsgombócleves (1) húsvét (1) időtartam (2) íjász (2) írás (1) játék (5) játékvezetés (1) jóslás (1) kalács (2) kamion (2) kangoo (2) káposzta (2) káposztás (1) karikatúra (1) kenyér (5) kép (1) képeslap (1) kézenállás (2) kocsonya (6) kokárda (1) koktél (5) kolbász (6) koncert (1) könyv (7) kor (4) köröm (1) kosár (1) kosárlabda (3) koszorú (5) kötélhúzás (1) kristály (1) kutya (1) kvircedli (1) labda (1) lángos (5) lecsó (5) legfiatalabb (1) lego (1) leves (2) (2) locsolás (1) lóhere (1) lufi (3) mackó (3) macska (1) madzag (1) makett (2) malac (1) maraton (106) masszázs (2) matematika (2) mennyiségi (148) méret (137) mese (4) méz (1) mézeskalács (2) modell (1) mosópor csomag (1) motor (7) mozaik (1) munka (1) műsorvezető (1) műzli (1) nevetés (3) nick (4) nóta (8) olló (1) opel (1) orgona (1) origami (1) óvoda (1) palacsinta (17) pálinka (3) papírhajó (2) papírlánc (2) paprika (1) papucs (1) petanque (1) pezsgő (2) piramis (1) pogácsa (2) pohár (2) pörkölt (5) produkció (1) puliszka (2) ragu (1) rajz (2) relatív (2) repülés (1) rétes (7) röplabda (1) Rubik kocka (2) sakk (1) sárgabarack (1) Sárvár (1) slambuc (2) smink (2) sólet (1) somlói (2) sör (2) sörivás (1) spinning (3) sport (57) steak (1) sülysáp (1) sütemény (5) szalonna (2) szendvics (1) szerencs (1) szerszám (1) színház (2) szkander (1) szótár (1) tál (1) tánc (13) tanóra (6) tányér (1) tárcsa (1) tarhonya (1) tégla (1) tejberizs (1) tejfog (1) teke (5) tócsni (1) tojásrántotta (1) tömegszerűségi (90) torna (3) torta (7) törzsgárga tag (3) trabant (1) traktor (1) tutaj (1) tyúk (1) ügyességi (16) újraélesztés (9) újság (1) ulti (1) utazás (1) vadpörkölt (1) vashevítés (1) vattacukor (3) vectra (1) vers (7) vízivás (1) zene (6) zöldség (1) Címkefelhő

A leggyorsabb hamburgersütők Magyarországon

2009.08.30. 09:11 rekorder

Ötven perces játékidővel rendezték meg a leggyorsabban sajtburgert készítők párbaját 2009. augusztus 28.-án a 100. McDonald's Étterem nyitónapján Győrött, a 83 sz. főközlekedési út városi szakasza melletti gyorsétteremben. A Nagy Hamburgerváltó 2009 nevű rendezvényen az étterem-lánc hamburger-készítési technológiai előírásainak betartásával két háromfős csapat próbálta meg egymás után 50 perc leforgása alatt a legtöbb sajtburgert elkészíteni. A kísérletre az ünnepélyes megnyitót követően, 13 órakor került sor, az étterem látványkonyhájában felszerelt, az étteremlánc szabvány előírásainak megfelelő eszközök segítségével.

Égi Zsolt, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. üzemeltetési igazgatója elmondta, hogy a hamburger és sajtburger nevű melegszendvics elkészítésére három termelési módot alkalmazhatnak, amelyek közül a 4-essel jelzett mód a leggyorsabb, ennek során 40 másodperces tálcaintervallum a technológiai norma. Ez azt jelenti, hogy a készáru kiadóhelyéhez 40 másodpercenként kell egy 8 szendvicset tartalmazó tálcának érkeznie. A szendvicskészítés technológiája a zsemle két felének karamellizálásával indul, amikor a kontakt sütőberendezés zárókarját lehúzzák és a becsomagolt hamburger termékcsúszdára történő feladásával ér véget. A kísérletre 12 óra 35 perckor készültek fel a csapatok.

A bemelegítés során bekapcsolódtak az étterem saját dolgozói által fenntartott konyhatechnológiai rendbe és fokozatosan tértek át a kísérletben alkalmazandó, leggyorsabb, ún. 4-es termelési módra. A „Grill Gerillák” nevű csapat 13 óra 51 perc 08 másodperckor, 480 darab szendvics elkészítése után fejezte be a kísérletet, míg az „Ütős Sütők” nevű csapat tagjai 14 óra 02 perc 00 másodperckor kezdték meg a termelést, amelyet ugyancsak pontosan 3000 másodpercig folytattak, ezalatt ők 522 darab szendvicset készítettek. Ezzel a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. keretein belül dolgozó Szilágyi Márta, Prágai Krisztina és Vincze Tamás rekordkísérletezők, az „Ütős Sütők” csapat tagjai felállították az 50 perc alatti leggyorsabb hamburger-készítés magyarországi rekordját. Eredményük 0,174 hamburger/másodperc, amely lényegesen kedvezőbb az étteremlánc 0,2 hamburger/másodperc normájánál.

hambi1.jpg

hambi2.jpg

hambi3.jpg

hambi4.jpg

Címkék: gasztronómia hamburger gyorsasági mennyiségi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rekordok.blog.hu/api/trackback/id/tr25520231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása