A békásmegyeri Szent György napi borfesztiválon, a Békásmegyeri Közösségi Ház mellett 2009. április 25-én Szilágyi Mihály, többszörös magyar rekorder a segítőivel közösen megsütötte a világ legnagyobb kenyérlángosát. Ehhez négy darab, hagyományos fatüzelésű, egymáshoz épített mobil kemencét állított fel a szabadtéri rendezvényen. Az alapanyagokat szponzorációként kapták egy pékségtől, összesen 100 kg lisztből kigyúrt kelt tészta formájában. A tésztát 2009. április 25-én reggel 9-órakor adták át a Csobánka téren, Békásmegyer főterén.
Ezt a tésztát több, egymást követő rekordkísérletre használták fel, megpróbálva kihozni a maximális méretet az eszközeik segítségével. Mivel a kenyérlángos sütési ideje általában rövid, 20 perc körüli szokott lenni, így többször is megkísérelték a legnagyobb méretet elérni a program délelőttje alatt. A rekordkísérletet az Óbudai Kulturális Központ, a békásmegyeri Csobánka téri Sütöde és a „költöztetnék.hu” egyéni vállalkozás támogatta. A kenyérlángos elkészítéséhez a helyszínen 9 órakor kettő darab, egyforma méretű, egyenként 370x40 centiméteres fém sütőtálcát készítettek ki a kemence mellé. 9 óra 20 perckor a helyszínre érkeztek a kenyérlángos feltétjei: összesen 20 kg füstölt főtt császárszalonna lepirítva, 100 kg vegyesen lila és vöröshagyma lepirítva, 60 liter kapros, fokhagymás tejföl.
9 óra 45 perckor a békásmegyeri Csobánka téri Sütödéből megérkezett egy műanyag ipari dagasztóedényben a közel 150 kg össztömegű, kelés alatt lévő tésztát, amely 100 kg lisztből, 20 kg kovászból, 10 kg egyéb alapanyagokból és vízből állt össze. A harmadik sütési kísérlet végül sikerrel járt. 12 óra 20 perckor kisült a 365x35 centiméter méretű, egybefüggő kenyérlángos, amelynek felülete kb. 1,28 négyzetméter volt és ezzel Szilágyi Mihály, többszörös magyar rekorder a segítőivel közösen megsütötte a világ legnagyobb kenyérlángosát.