A Bál-Na Produkció Kft. (2483 Gárdony, Harcsa u. 2.) Bálint György vezetésével már nem az első gasztronómiai rekordját állítja fel. A többszörös hazai rekorder cég a miskolci Auchan áruház megnyitási eseményeihez kapcsolódóan a Biogasztro Kft. közreműködésével 2008. november 15.-én az áruház parkolójának területén megfőzte a legnagyobb mennyiségű, serpenyőben egyszerre elkészített pásztortarhonya rekordját.
A rekordkísérlet alapanyagainak előkészítésére a kísérlet napján hajnalban Törökbálinton, közétkeztetési konyhai technológia keretében a Biogastro konyháján került sor. Az előkészített alapanyagokat a délelőtt folyamán szállították ki az Auchan Borsod parkolójába, ahol egy kb. 4 ezer literes főzőedényben, amelyben a Bál-Na Produkció Kft. korábban sikeres lecsó-rekordkísérletet hajtott végre, készre főzték az ételt. Az óriás pásztortarhonyához összesen mintegy 750 kg alapanyag, vagyis 10 fóliazsák aprított, tisztított burgonya (200 kg), 35 liter étolaj, 16 kg só, 3 kg fűszerpaprika őrlemény, 1 kg fokhagyma-granulátum, 1 kg őrölt fekete bors, 13 doboz durum tarhonya (dobozonként 13 kg száraz tömeg), 40 kg fagyasztott kockázott vöröshagyma, 14 üveg lecsó 5 literes üvegekben (üvegenként nettó 4,1 kg tömeggel), 57,7 kg kolbász és 46,7 kg szalonna került felhasználásra.
A tűzgyújtást követően 12 óra 30 perckor az olajra öntötték az aprított szalonnát, majd hozzáadták a lecsót, az edénybe öntötték az előfőzött burgonyát, ezt követően pedig a pirított tarhonyát. Az egytálételt 13 óra 45 perckor készre főzték. Az áruház közönsége a pásztortarhonyát elfogyasztotta, ez a 0,2 kg-os éttermi adag-norma szerint közel 3700 adag kiosztását jelentette, felállítva ezzel a legnagyobb mennyiségű pásztortarhonya főzésének magyarországi rekordját.