Kalocsa város önkormányzata és a helyi Csajda Csárda immár évek óta megrendezi a helyi paprikafesztivált. A fesztivál keretében 2008. szeptember 20.-án a helyszínen felállították a leghosszabb, egyben megsütött paprikás kalács (helyi népies nevén: kácsi) rekordját. Az Eccofood Kft. alapanyagából, kalocsai tönkölylisztből a Chili Trade Kft. őrölt paprikájának felhasználásával a Csörögi Hagyományőrző Kenyérsütők Asztaltársasága tagjai készítették a kácsit.
A sütéshez azt a vonatot formázó, mozgó, gáztüzelésű alagútkemence-szerű sütőalkalmatosságot használták, amellyel a 2008. év során számos rekordkísérletet hajtották végre több helyszínen az országban. A dagasztás három részletben történt, a teljes tésztamennyiséghez felhasználtak 22 kg kalocsai tönkölylisztet, 1 kg cukrot, 4 kg zsírt, 0,75 kg élesztőt, 1 kg kalocsai őrölt édesnemes pirospaprikát, 0,15 kg sót és némi vizet. 10 óra 30 perckor a dagasztott tésztát kinyújtották, meghintették paprikával, feltekerték és felhelyezték a sütőberendezés pályájára. Ezzel megkezdődött a kácsi sütése. 12 óra 35 perckor elkészült az ország leghosszabb paprikás kácsija, amely 23,8 méter hosszú volt.