A Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. szervezésében 2008. szeptember 4.-én reggel 6 órától a cég két munkatársa, Barna Sándor és Papp Illés 60 órán át egyhuzamban, a maratoni rekordok általános szabályai szerint foglalatoskodott a pálinkafőzés műveleteivel. A rekordkísérlet kapcsolódott az Érpatakon, a Zsindelyes tanyán 2008. szeptember 6-án megrendezendő Zsindelyes Fesztivál eseményeihez.
A kísérletet az általánosan alkalmazott pálinkafőzési szabályok szerint (állandó VPOP felügyelet mellett, hiszen a jövedéki termék előállítása miatt ez kötelező) egy kifejezetten erre a célra épített látványfőzdében hajtották végre, amelyben a Ruszkai és Ruszkai Kft. által gyártott kétlépcsős, hagyományos kisüsti eljárással működő berendezés került felállításra. A főzéshez felhasználásra került cefre hagyományos, irányított erjesztéses eljárással készült újfehértói fürtös meggyből gépi kimagozással, élesztő és pektinbontó hozzáadásával. A főzés alatt 12 órás váltásban a Nyíregyházi Fővámhivatal két-két munkatársa biztosította a jövedéki felügyeletet. A főzési technológia ciklusideje kb. 3 óra volt, a kettős lepárlás végeredménye 70 térfogat-százalékos alkohol tartalmú párlat, amelyet utólag desztillált vízzel állítottak be a kereskedelmi 40%-os mértékre.
A két rekordkísérletező tevékenységének lényegi része a berendezés folyamatos felügyelete és a meggycefre felhabzásának függvényében a főzési hőmérséklet folyamatos korrigálása volt. Szeptember 6.-án 16 óra 00 perckor megkezdődött az utolsó adag alszesz finomítása, majd 17 óra 30 perckor a rekordkísérletezők megmérték a szeszfokot az addig elkészült mintegy 44 liter pálinkában. A mérés eredménye 26,5 Celsius fok hőmérsékleten 65 térfogat százalék volt. A főzési művelet 18 óra 15 perckor befejeződött, összesen 880 liter meggycefréből történt 22 főzési, majd 10 finomítási folyamat, melynek eredményeként 48 liter jó minőségű pálinka keletkezett. Ezzel a több mint 58,5 órás teljesítménnyel Papp József szervezésében a Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. két pálinkafőző mestere felállította a leghosszabb folyamatos pálinkafőzés magyarországi rekordját.