A főként magyarok lakta szerbiai Ada községben 2008. május 31.-én tipikusan magyar gasztronómiai rekord felállításáról kaptunk jegyzőkönyvet és képeket. Gali Zoltán, a település főszakácsa segítőivel és a magyarkanizsai Körös Gasztro Klub közreműködésével elkészítette a legnagyobb zöldséges pásztortokányt, amely vélhetően a világ legnagyobb mennyiségű ilyen nemzetiségi étele is egyben.
A településen aznap megrendezésre került Gulyás Party rendezvény fénypontja volt a közel 10 ezer adagos tokány, amelyet a bácspalánkai Turisztikai Szövetség 4160 literes óriás bográcsában főztek meg. A fatüzelésű bográcsba a főzés mintegy 8 órás időtartama alatt az alábbi alapanyagok kerültek: 20 kg szalonna, 800 kg sertéshús, 80 kg zsír, 200 kg borsó, 150 kg hagyma, 10 kg fokhagyma, 400 kg burgonya, 50 kg petrezselyem, 50 kg sárgarépa, 5 kg zeller, 50 kg káposzta, 30 kg paradicsom, 50 kg paprika, 10 kg só, 3 kg feketebors, 30 kg vegeta és 100 kg tarhonya, mindez együtt valamivel meghaladta a két tonnát. Az étel déli egy órára készült el és jelképes összeg ellenében kiosztották a rendezvény látogatói között.