A 3. Tardi Hurkatöltő és Készítő Verseny keretében 2008. február 9.-én a Csörögi Hagyományőrző Kenyérsütők Asztaltársasága tagjai Budai János vezetésével bemutatták az ország legnagyobb egyben megsütött hurkáját. A Faluház előtti közterületen felállították azt a vonatot formázó, mozgó, gáztüzelésű alagútkemence-szerű sütőalkalmatosságot, amely egy fémvályú, mint pálya fölött elhaladva képes a vályúban elhelyezett alapanyag megsütésére, és amely már más rekordkísérlet kapcsán is szerepet kapott.
A hurka elkészítéséhez a helyszínen biztosított alapanyagokból a tardi iskola konyháján 10 óra után kezdett hozzá Budai János, Veres Sándor, Veres Sándorné, Szekeres József, Szolárd Imre, Bócsa Tibor, Tüskevári János, Veigl József és Dallos Éva, valamennyien a Csörögi Hagyományőrző Kenyérsütők Asztaltársasága tagjai. Az előkészített keverék 29 kg össztömegű volt, a hurka bélbe töltését 10 óra 45 perckor kezdték meg a sütőpálya melletti asztalon egy egyedi tervezésű és gyártású fa hurkatöltő prés segítségével. A pályára 20,1 méter hosszban helyezték fel a hurkát, amelyet a végén visszakanyarítva további 9,4 méter hosszban dupla sorban sütöttek meg a felette haladó sütővonat segítségével. Az egyben, megszakítás nélkül megtöltött és kisütött hurka teljes hossza így 30,8 méter volt.