Racsits Erhart, budapesti lakos, a Dudi Cuki cukrászda mestercukrásza és tulajdonosa csapatával 2007-ben további kilogrammokal szárnyalta túl a korábbi saját rekordját és a kb. 460 kg-os édességével a SzeptEmber Feszt megszokott gasztronómiai rekordja lett. Az elkészült somlói galuskát 3 méter átmérőjű, szabályos 12 szög alakú tartótálcáról árulták ki a közönség édesszájú tagjainak. Az édességhalom sugara 150 centiméter, oldalhosszúsága 77 centiméter volt, a tartó közepén 25 centiméter magasságot ért el.
A piskótához a rendezvényt megelőző napon 750 darab tojást, 17 kg cukrot, 33 kg lisztet, 3,3 kg cukrászati pasztát, 0,55 kg sütőport és 38 liter vizet használtak fel. A további anyagszükségletet 68 kg cukor, 9 kg kakaó, 15 kg margarin, 32 kg krémpor, 8 kg tejpor, 105 liter tejszín, 10 kg mazsola, 10 liter rum, 10 kg cukrozott narancshéj, 10 kg dió és 46,6 liter víz jelentette. A díszítésre növényi alapanyagú habot használtak. A négyezer adagos rekorder somlói még aznap délután el is fogyott.