2006. december 8.-án a gyöngyöstarjáni Polgármesteri Hivatal előtti téren, a település Luca-napi rendezvényének helyszínén állították fel a legnagyobb mennyiségű forralt bor egyszerre történő elkészítésének rekordját.
Bálint Ira alpolgármester szervezésében Dósa Tibor, királyi mesterszakács keverte a közkedvelt téli italt, természetesen helyi recept alapján. A forralt bort fatüzelésű, a téren felállított 300 l-es rozsdamentes lefedhető üstben készítették el és rögtön utána 2-3 dl-es bögrékben ill. műanyag poharakban kimérték.
A rekordkísérlethez a bort egy-egy kannában 13 helyi bortermelő ajánlotta fel. 16 óra 20 perckor Dósa Tibor a téren felállított kb. 280 liter űrtartalmú rozsdamentes üstbe töltötte az összesen 260 liter liter bort. 16 óra 30 perckor megfűszerezték az üstöt szinte színültig megtöltő bort. A fűszerezéshez 30 gramm ázsiai citromfüvet, 60 gramm őrölt fahéjt, 30 gramm egész szegfűszeget, 60 gramm őrölt szegfűszeget, 6 darab kis hegyes szárított csöves csípős paprikát és 13 kg cukrot raktak a borba. 18 óra 03 perckor a bor hőmérséklete elérte a 70,1 Celsius fokot, a recept szerint ezen a hőmérsékleten lehet megkezdeni a forralt bor kiosztását. A forralt bor 19 óra 32 perckor elfogyott. Az osztás során egy pohárba átlagosan mintegy 2,5 dl mennyiséget adtak ki, így ezer adagot meghaladó mennyiséget fogyasztottak el a rendezvényen jelen lévők mindössze 86 perc alatt. Ezzel Gyöngyöstarján község és a szervező önkormányzat Dósa Tibor mesterszakáccsal közösen felállította a legnagyobb mennyiségű forralt bor egyszerre történő elkészítésének, a jelenlévők pedig a forralt bor fogyasztásának magyarországi rekordját.