Bizonyára sokan sokféle néven ismerik ezt az egyszerű, de tejföllel igen finom, olajban sütött csemegét. A tócsi (tócsni, cicege, lapcsánka) folyamatos sütése komoly kihívás egy olyan rendezvényen, ahol az éhes egyetemisták tömegével állnak sorba az elkészült finomságért. Márpedig a veszprémi egyetemisták a Ronin Club és Hegedüs Dániel főszervező és Bertalan Gábor vezetésével a Veszprémi Egyetemi Napok keretében felállították a tócsi-sütés magyarországi rekordját, azaz több mint 1800 tócsit sütöttek ki pontosan 12 óra alatt.
A Veszprémi Egyetem M és N épülete közötti szabad területén felállított Coca Cola sátorban 2006. április 25.-én napközben sütötték ki a pontosan 1815 darab tócsit. Az előkészületek reggel kezdődtek. A tócsi alapanyagául szolgáló burgonyát a veszprémi Völgyhíd tér 1. szám alatti zöldségüzletben, annak hitelesített hagyományos mérlegével 8 óra 03 perckor lemérték. A 10 darab, egyenként 2,15 kg tömegű műanyagládában összesen 190 kg tisztított burgonya volt. E mellett zsákos kiszerelésben, 6 zsákban hámozatlan állapotban további 165 kg állt rendelkezésre. A tisztítási veszteség miatt a számított nettó összes burgonyatömeg kerekítve 307 kg volt. A szervezők saját költségükön 9 óra 50 percig bezárólag beszereztek 8 darab könnyűfém háztartási zöldségreszelőt, amelyet a kísérlet színhelyére szállítottak a tisztított, vizes ládákban tárolt burgonyával együtt. A helyszínen a sütési alapmassza készítéséhez felhasználtak 60 kg BL-55 jelű finomlisztet, 5 csomag 10 liter térfogatú 12% zsírtartalmú tejfölt, 3 csomag 100 g-os feketeborsot és 5 tubus fokhagymakrémet, valamint sót és a sütéshez 4 darab, egyenként 10 liter űrtartalmú kanna napraforgóolajat. A sütéshez a sátorban felállított 3 darab, háztartási PB-gáztűzhelyet használták, így 8 darab, különféle serpenyőben kezdődött a sütés 11 óra 16 perckor. A kisült tócsik tömege 8 és 12 g közötti volt, átlagos átmérőjük 8 és 17 cm között ingadozott.
Az első néhány kisült tócsit a helyszínen lévők elfogyasztották és megállapították, hogy az fogyasztásra alkalmas és mindenben megfelel a tócsi névvel illetett helyi népi ételnek. A rekordkísérlet helyszínén látogatást tett Veszprém város polgármestere is. A nap folyamán, ahogy az egyetemisták egyre nagyobb sorokban álltak az ingyen eledelért, folyamatosan csökkent az egy tócsira számított átlagos készítési idő, igaz, ezzel együtt a méretük is az átlagos 8 centi alá zsugorodott. Az 1000. tócsi 18 óra 16 perckor, az 1500. pedig 21 óra 26 perckor készült el. A Titz Krisztián, Szabó László, Grabsits Dániel, Czerján Melinda, Tóth Terézia, Szakál László és Szórádi Csaba részvételével működő sütőcsapat pontban 23 óra 16 perckor, 12 órai munka után fejezte be az 1815. tócsi sütését.