2005 szeptemberében a Győr-Moson-Sopron megyei kis település lakói összefogtak, hogy községük a rekordkísérlettel országszerte híressé váljon. Az épp elkészült Művelődési Otthon és Faluház épületéhez kapcsolódó ünnepséget a helyi Sarokház Söröző támogatásával sikerült emlékezetessé tenni, hiszen itt állították fel a 24 órás palacsintasütés mennyiségi, illetve egyéni sebességrekordját.
A két szakács, Magasházy Ádám és Sulyok Péter 2005. szeptember 23.-án 21 óra 30 perckor kezdte meg a palacsinták sütését és 24.-én 21 óra 30 perckor fejezték be. Ez alatt a felhasznált 380 darab tojásból, 30 liter étolajból, 250 liter vízből, 100 kg lisztből, 2 kg sóból, 20 liter lekvárból és 10-10 liter fahéj- illetve kakaó-cukor keverékből összesen 4296 palacsintát sütöttek és töltöttek meg, amelyet a helyszínen az ünneplő falubeliek készséggel el is fogyasztottak. A kísérlet során Magasházy Ádám 2121 darabot, Sulyok Péter pedig 2175 darabot készített, ezzel Sulyok Péter tartja a 24 órás palacsintasütés hazai egyéni rekordját, Győrújbarát község és önkormányzata pedig szintén Magyarországi Rekorder, hiszen itt készült 24 óra alatt a legtöbb palacsinta.