Úgy tűnik, Ecseny nemcsak a rétesben jeleskedik, hiszen a kis Somogy megyei település lassan komoly hírnévre tesz szert a gasztronómiai rekordkísérleteinek köszönhetően. Máj Péter, Ecseny község polgármestere legutóbb lecsórekordra invitált minket.
2004. szeptember 18.-án, szombaton délelőtt Bőszénfa Fő terén, a Nemzetek Főzőversenyén a "Tutyisok" Ecsenyi Sváb Hagyományőrző Egyesület tagjai, Miklai Lajosné, Máj Péterné, Ifj. Csorbits Attila, Csorbits Viktor és Busa Anita közösen elkészítették az ország legnagyobb lecsóját Csorbits Attila, háromszoros lecsókirály vezetésével. A Bőszénfán évről évre megrendezett lecsőfőző versenyt az utóbbi három évben Csorbits Attila nyerte meg, így idén egy rekordméretű lecsóval próbálkozott. Egy kifejezetten erre az alkalomra készített 1000 literes, művészi kovácsoltvas bográcsban a háromszoros lecsókirály összesen 105 kg alapanyagból állította elő az ország legnagyobb lecsóját. Felhasznált hozzá 50 kg lecsópaprikát, 16 kg háromfajta hagymát (lila, vöröshagyma, fehér gyöngyhagyma), 16 kg lecsókolbászt, 8 kg paradicsomot, 5 kg füstölt húsos szalonnát, 10 kg disznózsírt és az ízesítéshez bazsalikomot, kakukkfüvet, némi köményt, fokhagymát, fehérborsot és pritamin paprika krémet. Az ízesítést előre elkészített alaplével végezte, melyben a fűszereket már korábban feloldotta és ezzel adott egy egységes, homogén ízt az ezer adagnál is több lecsónak.
A főzés a hagyma és a szalonna pirításával 9 óra 50 perckor kezdődött, majd a helyszínen tisztított és darabolt zöldséget több részletben adták hozzá. Rövid főzés után a kész alaplé került a bográcsba, majd fedő alatt párolták tovább a lecsót. 11 óra 30 perckor több televíziós forgatócsoport jelenlétében került kóstoltatásra a kész lecsó, amit a nap folyamán ingyenesen az utolsó cseppig ki is osztottak.