az Egri várban, a Végvári vigasságok rendezvény nyitónapján, 2004. július 17.-én Dósa Tibor mesterszakács egy hatalmas acéledényben 11 ezer adag gulyást készített el. A gulyásleveshez 500 kg bio marhahúst, és másfél tonna krumplit használtak fel. A rekordkísérlet 16.-án este kezdődött a Várban az edény alatti tűz meggyújtásával. A leves kiosztása 17.-én déli háromnegyed egykor kezdődött.
Az óriás főzőedényt, amely tulajdonképp egy borászatban használatos tartály volt, Tóth Ferenc keceli borreduktív tartály készítő kisiparos készítette. Az ő nyilatkozata szerint az edény 125 centi magas és 250 centi átmérőjű, így az edény számított térfogata 5673 liter. Az edényben az elkészült gulyásleves felszíne egyik oldalon az edény pereméig ért, a másik oldalon kb. 1,5 cm hiányzott a peremig, mert az egész állványzat egy kissé ferdén állt. Ennek alapján a számított levesmennyiség kissé meghaladta az 5500 litert. Ez a 11 ezer adagot biztosan meghaladta, lévén a vendéglátóipari gyakorlat szerint kb. fél liter térfogatú az egy adag gulyás.
Ezzel a teljesítménnyel Dósa Tibor tartja az egy edényben, szabadtéren főzött egytálétel Magyarországi rekordját.