2003. augusztus 30-án délelőtt Cereden, az Apoka Stadion területén, a SzeptEmber Feszt rendezvény keretében Benke László mesterszakács, a mindenki által ismert rekorder Laci bácsi 4000 adagos vadpörköltet főzött. Ez volt Magyarország legnagyobb vadpörköltje.
A vadpörkölt adatainak mérését helyszíni mérlegeléssel végezték. Ezek szerint pörkölt elkészítéséhez az alábbi alapanyagokat használták fel:
- 1250 kg csontos vaddisznóhús
- 210 kg makói vöröshagyma
- 100 kg zöldpaprika
- 80 kg mangalica sertészsír
- 15 kg kalocsai fűszerpaprika
- 10 kg palóc ételízesítő
- 7,5 kg áfonya dzsem
- 0,5 kg friss palóc kakukkfű
- 2,5 kg palóc vad fűszerkeverék
- 15 kg pörkölt alap krém
- 10 kg Erős Pista
- 10 kg Piros Arany (pritamin paradicsom-paprika krém)
- 2,5 kg fokhagyma krém
- 10 kg édes paprika krém
- 8 kg tisztított fokhagyma
- 2 kg őrölt kömény
- 12 kg só
- 60 liter Egri Bikavér
Ez mindösszesen 1805 kg alapanyagot jelentett.
12 óra 25 perckor elkészült a vadpörkölt, melyből 4088 adag került kiosztásra. A 250g/adag normával számított 7220 adaggal szemben azért csak ennyi, mert a csonttartalom miatt az adag nagysága kb. 440 g körül alakult.