Vetélkedésről azonban nincs szó. Az újabb rekordot is ugyanaz a csapat érte el, akik tavaly a legnagyobb gombás melegszendvicset készítették Győrújbaráton. Ők most a Kalocsai Paprika Napok fesztivál helyszínén, a nagyszínpad mellett felállított sátorban, 2012. szeptember 15-én készítettek ismét gomba krémes szendvicset, kalocsai paprikával fűszerezve.
A rekordkísérletet szervező Németh József Venesz-díjas szakács és Horváth Csaba, a rekordkísérletet végrehajtó Horex Gomba Kft. tulajdonosa közös munkájának eredményeként a kész szendvicset 12 óra 34 perckor már le is mérhették a fesztivál díszvendégei, akik szerint az új rekord 704x58 centiméter.
Az alkotás 20 kiló magyar lisztből készült, sampion gombás feltétjét pedig 5 kiló magyar kolbász, 2 kiló paprikalekvár tette ízessé. A szendvicskrém tetejére közel 10 kiló félkemény, kézműves tehénsajt került. A gombakrémet a kísérletet megelőző napokban a Horex Gomba Kft. telephelyén készítették el. A 7 méter hosszú és közel 60 centiméter széles szendvics felvágásához és kóstolásához a Fehér Asztal Lovagrend tagjai várták az érdeklődőket.
A gombakrém melegítése 9 óra 20 perckor kezdődött meg egy gáztüzelésű főzőzsámolyon, amelyen egy 70 centiméter átmérőjű, rozsdamentes edényben volt tárolva a kb. 23 kg hűtött szendvicskrém. A sütés céljára a helyszínre szállítottak egy saját készítésű elektromos sütőalkalmatosságot. A fordított alagútkemence elvén működő, 3 fázisú, összesen 5 kW fűtőteljesítményű sütőberendezést elektromos sütőbetétekből építették össze oly módon, hogy a betéteket tartó keret görgőkön kis távolságban hídszerűen elhúzható a szendvics felett. A szerkezetnek egy régi vasaló formáját idéző fémburkolatot adtak. 9 óra 40 perckor a helyszínre szállítottak 16x0,5 kg reszelt sajtot előre csomagoltan, egy kőrösladányi gazdálkodó tehénsajt termékéből előállítva, 6 üveg, üvegenként 0,22 liter paprikalekvárt, 5 kg bivalyszalámit, illetve mangalicakolbászt vegyesen, rúdban, magyar termelő felajánlásaként. 10 óra 40 perckor a két fajta kolbászból 2-2 rudat szeletelésre elvittek egy közeli helyszínre, ahonnan 11 óra 05 perckor összesen 4,7 kg, lehántott héjú, kb. 4 mm vastagságúra szeletelt kolbászkarikák érkeztek vissza. 10 óra 48 perckor a paprikakrémet a gombakrémhez keverték, majd megmérték a kenyér-alap méretét. 11 óra 29 perckor befejezték a gombakrém feltét felkenését, ekkor megkezdődött a sütés, amely épp egy órán át tartott. Az óriás melegszendvicset ezután feldarabolták és 12 óra 51 perckor megkezdték kiosztani a rendezvény látogatói között. A szendvicset kóstolók szerint a szendvics állaga és íze mindenben megfelelt egy paprikás-kolbászos, gombakrémes melegszendvicsnek, ezzel Horváth Csaba és segítői, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend és Németh József szervezésében megdöntötték a legnagyobb méretű melegszendvics korábbi magyarországi rekordját, amelyet szintén Horváth Csaba és társai állítottak fel 2011-ben.