A győri egyetemisták a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének Hallgatói Önkormányzata, Kiss Róbert ápolás és betegellátás szakfelelős szervezésében, a Széchenyi Egyetemi Napok keretében felállították a 24 órás csoportos palacsinta-sütés magyarországi rekordját. Az egyetem „Bridge” Hallgatói és Oktatói Klubjában a Mosonyi Duna parti teraszon 14 sütőhelyen készültek folyamatosan a palacsinták, amelyeket az egyenkénti számolás után kakaóval és lekvárral töltöttek meg és értékesítették, a palacsintákból bárki vásárolhatott.
A sütés 2010. április 12-én 11 óra után kezdődött, egy időben a hét, egyenként kétfős csapat egyik tagja sütött, személyenként két lángon, a csapattagok kétóránként váltották egymást. További öt hallgató ugyancsak váltásban a palacsinták töltéséhez volt beosztva, akik közül egyszerre hárman voltak jelen. A folyamatosan a pénztárban dolgozó két hallgatót további egy fő segítette. A palacsinták közül 400 darabot jótékonysági célokra ajánlottak fel a szervezők. A kísérletet folyamatosan nyomon lehetett követni az interneten is webkamera segítségével. A kísérlet során az elkészült palacsinták átlagos átmérőjét 15 és 28 cm közöttire lehetett becsülni. 13-án 11 óra 19 perckor, pontosan 24 óra sütési idő után a rekordkísérlet rendben befejeződött. Ez alatt az idő alatt 5122 darab palacsinta készült el.