2006. február 16.-án a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola sütőipari tanműhelyében Werli József , a Magyar Pékszövetség szakmai titkára és Gulyás Tóth István szakoktató vezetésével az iskolai szakcsoport tagjai elkészítették az ország első, egyben a legnagyobb 11,94 kg tömegű olyan kenyérkompozícióját, amely öt földrész kenyérgabona-őrleményéből készült.
Az öt földrészen használt gabonából (búza-, rozs-, köles-, kukorica- és rizsliszt) készült nagyméretű terméket, amely a "Világ Kenyere" nevet kapta, az UKBA 2006 kiállításon (2006. február 19-21.) mutatták be a közönségnek.
A különböző tésztákból álló kompozíció több részelemből állt össze. A közel 16 kg európai kenyértésztából kiméréssel két adagot különítettek el, egyet a kompozíció alját képező tésztatálcához, egyet a középen feldíszítendő nagyméretű cipó számára. Az öt különböző, kisebb mennyiségű nyerstésztát fajtánként egy nagyobb és egy kisebb adagra osztották. A nagyobbakból egyenként kb. 45 cm hosszú és kb. 8 cm átmérőjű hengeres rudat formáztak, a kisebbekből pedig nyújtófa segítségével egy kb. 50x50 cm alapterületű lapos tésztát készítettek, melynek felületén jól látható módon, mintegy térképszerűen különböző színekkel elkülönültek a különböző földrészekre jellemző tésztarészek. Ez utóbbi, öt részből álló tésztalemezt a kompozíció borításaként használták fel. Az alapul szolgáló tésztalap közepére helyezték a nagyméretű európai cipót, majd annak közepéből kiindulva, sugárirányban a palástjára fektették az öt földrész hengeres formájú kenyértésztáit. Az alkotás közepén, a cipó tetején, ahol az öt hengeres tészta összeért, borításként elhelyezték azt az ötféle tésztából készült lemezt, amelyet egy kb.45 cm átmérőjű kiszúró-szerszámmal formáztak kör alakúra. A mintegy 17,3 kg össztömegú tésztát hőfokszabályozású forgókemencében kisütötték.