A Bonbonetti Choco Kft., a Reinas Consulting Kft. ügynökség szervezésével elhatározta, hogy elkészíti az ország legnagyobb, marcipános szaloncukrát. Az óriás szaloncukor tömege végül 200 kg felett alakult.
A szaloncukor marcipán alapú belsejének, az ún. korpuszának begyúrására, formázására a Bonbonetti Choco Kft. budapesti, Vágóhíd utcai gyárának III. emeletén 2011. november 18-án került sor, majd a masszát egy közel 100x70 centiméteres formába töltötték, kézzel tömörítették és kb. 10 Celsius fokra hűtötték több nap alatt. A szaloncukor csokoládé bevonatának talpát később öntötték rá több centiméteres rétegben, majd a forma tetejére fémlemezt helyeztek, a kifagyást követően a szaloncukrot megfordították, így a fémlemez alulra került. A lehűlt szaloncukor „mártására” 2011. november 24-én került sor a gyár IV. emeleti hűtőkamrájában, ahol ugyancsak több centiméter vastagságú csokoládéréteget öntöttek rá. Ezt követően egy alumínium raklapra került a szaloncukor, ezzel tudták a továbbiakban mozgatni a nagy szaloncukor szemet. A kész művet december 7-én, a Bonbonetti Choco Kft. által szervezett sajtótájékoztató és gyárlátogatás keretében mutatták be a meghívott újságíróknak és a nyilvánosságnak, a rendezvény programjába illesztve. A szaloncukor méreteit és össztömeg adatait a készítés során többször lemérték. Ez a szaloncukor lett a legnagyobb méretű a Magyarországon valaha készített valódi, funkcionálisan is hitelesen felnagyított szaloncukrok között.
Az óriás szaloncukrot megelőzően készítettek egy kb. 20 kg-os modellt a gyárban, ennek sikere adta az ötletet a tízszer ekkora méretű rekord elkészítésére. A marcipános töltelékű, legnagyobb kiterjedésében 104x55x38 centiméteres bonbon töltelékének tömege 180 kg volt, ezt több milliméter vastag csokoládé héjjal borították. A sajtótájékoztató keretében 9 óra 25 perckor megmérték a kész cukor teljes tömegét, amely 209 kg volt. A szaloncukrot szabályosan be is csomagolták, így mutatták be a megjelent újságíróknak.