A IV. Országos Csokoládé Fesztiválon Szerencsen a Rákóczi várnál két édességből is sikerült meghökkentő méretűt készíteni.Bíró Katalin, a Zsanna Manna fantázianevű bio-édesség gyártója, aki évek óta foglakozik aszalt gyümölcsökből készült csemegék előállításával, bemutatta a közönségnek a legnagyobb, aszalt gyümölcsökből és magvakból készült ehető zsanna manna csokoládé szelet méretrekordját. A hatalmas, liszt, tojás és cukor nélkül készült ehető csemege közel tízszer akkora méretet képviselt, mint a megszokott gyártmány-sorozatában szereplő, hétköznapi méretű édesség. Ezzel a méretrekorddal túlszárnyalta össztömegben a fennálló zsanna manna rekordot, amelyet ugyancsak ő mutatott be idén a miskolci Kocsonya Fesztiválon, ahol 280 kg tömegű, élethű békafigurát készített.
A megszokott méretű zsanna manna csokoládé szelet 13x7x5 centiméteres méretű Az édesség gyártása kézzel történik, a tálca méretű zsanna manna alapanyagot kézzel vágják az adott méretre, majd ezután olvasztott csokoládéval vonják be és tört pirított magokkal burkolják, ekkor alakul ki a 400 gramm körüli tömege.
Ehhez képest az óriás szelet legnagyobb hossza 230 centiméter, legnagyobb szélessége 78 centiméter, legnagyobb magassága 21 centiméter volt, +/- 2 centiméter pontossággal. A szelet tömegét a 15 óra 25 perckor megtörtént mérés alapján 380 kg +/- 5 kg mennyiségben határozták meg, ezzel a legnagyobb, aszalt gyümölcsökből és magvakból készült alkotás magyarországi rekordját Bíró Katalinnak és a Mennyei Édesség Kft. munkatársainak 380 kg tömeggel sikerült ismét megdöntenie.
A Rákóczi vár színháztermében pedig a legnagyobb, grillázs lapokból készült épület-makettet mutatták be. Rimóczi László szakácsmester ugyanis a rendezvény szervezőinek előzetes felkérésére elkészítette a Rákóczi vár makettjét kizárólag grillázs lapok felhasználásával. A rekordméretű makett ötletét az adta, hogy az azt készítő mester előzőleg már készített más rendezvény számára egy közel 80 kg össztömegű vár-makettet és most ezt túlszárnyalva állította fel a legnagyobb, kizárólag grillázsból készült makett magyarországi rekordját. A makett, amely felismerhető módon ábrázolta a szerencsi Rákóczi várat, legnagyobb kiterjedésében 172x107x47 centiméter volt. A vár elkészítéséhez Rimóczi László 65 kg cukorból és 35 kg őrölt dióból készített grillázst használt fel, a makett elkészítésére három munkanapra volt szüksége. A makett, továbbá megállapították azt is, hogy a makett valóban ehető grillázs lapokból készült el.