2010. augusztus 29-én, vasárnap rendezték meg a szerencsi főutcán a III. Országos Csokoládé Fesztivált. A fesztivál középpontjában idén is a szerencsi csokoládé állt, a nap fénypontjaként bemutatták a világ legnagyobb folyadékkal töltött desszertjét. A rekordkísérlet során a Bonbon Kft egyik kézi desszertje került megmunkálásra óriási méretben, ez pedig a kézzel gyártott borbonbon volt.
Az alkotás belsejében egy 200 liter űrtartalmú rozsdamentes edény került feltöltésre tokaji borral, ezt ideiglenesen egy fa kalodával vették körül és így került körbeöntésre csokoládéval, amelyet a megszilárdulása után kezdett konyakmeggy-alakúra faragni Ekker Róbert szobrászművész. A tartályt több lépésben öntötték körbe augusztus 23-tól kezdődően napokon át közel másfél tonna csokoládéval, a lassan hűlő masszát 24-én helyezték be a mélyhűtő kamrába.
Itt kezdődtek a faragási munkálatok augusztus 25-én. Az elkészült bonbont 29-én reggel megmérték. A tömege az alatta lévő asztallal együtt 1060 kg volt, ebből az asztal és a bonbon belsejében lévő fémtartály tömege együttesen mintegy 120 kg, a benne található bor tömege mintegy 200 kg, így a csokoládé tömege közel 740 kg volt. Ezután délelőtt 10 órakor a fesztivál helyszínén, a Rákóczi vár udvarán felállított rendezvénysátorban megmérték a bonbon méreteit is. A mérés szerint magassága 105 centiméter volt, a bonbon külső átmérője pedig 395 centiméter.