Újabb kocsonyarekord helyszíne volt az idén 4. alkalommal megrendezésre került felsőtárkányi Kocsonyafőző Verseny. A Park Hotel Táltos konyháján a tavalyi rekord során hitelesített üvegtányérban az előző években elkészültnél jóval nagyobb, több mint 110 adagos kocsonyát készítettek a kétszeresen is magyar rekorder Jankó család tagjai.
A legnagyobb tányér kocsonyához 2009. február 6.-án 25 kg körmöt, 7 kg sertésbőrt, fűszereket, 2 kg vöröshagymát, 2 kg fokhagymát és 27 liter vizet használtak fel a főzés során. A dermedésben lévő kocsonyát és a tányért 7.-én délelőtt 10 órakor több újságíró jelenlétében lemérték, a tányérban lévő kocsonya felülete 113 cm átmérőjű kör formájú volt, legnagyobb mélysége 9,5 cm, így az étel a tányért majdnem teljesen kitöltötte.
A megdermedt kocsonyát és a rekord méretű üvegtálat 19 óra 20 perckor bemutatták a rendezvény közönségének. A közönség, mely a kocsonyafőző verseny résztvevőiből és a látogatókból állt, a Park Hotel Táltos éttermének nagytermében kóstolhatta meg a rekordméretű tányér kocsonyát, amely a szokásos éttermi adagok mennyisége alapján mintegy 116 adagnak felelt meg. Ezzel a rekordkísérletet szervező Jankó István mesterszakács, szállodavezető, valamint a kocsonyát készítő Ifj. Jankó István és Jankó Róbert szakácsok megdöntötték saját korábbi méretrekordjukat.