Poroszló Község Önkormányzata, Józsa Gábor szakács és a Hagyományőrző Kenyérsütők Asztaltársasága közös kísérleteként 2008. június 21.-én, a V. Heves Megyei Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztiválon, a település nyári rendezvényének keretében elkészítették a leghosszabb halfasírtot, amelyet a helyszínen felállított asztalokon mutattak be a közönségnek. A rendezvényen a 20 méternyi egybesütött fasírthoz tiszai vegyes halakból 100 kg halat dolgoztak fel (busa, amur, harcsa), ehhez adagolták a 20 kg kenyeret, és mintegy 100 db tojást, illetve az ízesítő anyagokat.
A hozzávalók keveréséhez a helyszínen biztosított alapanyagokból a poroszlói Öreg Pákász Étterem konyháján reggel 6 óra után kezdtek hozzá. A Rendezvény téren eközben felállították azt a vonatot formázó, mozgó, gáztüzelésű alagútkemence-szerű sütőalkalmatosságot, amely egy sörpadokon felállított fémvályú, mint pálya fölött elhaladva képes a vályúban elhelyezett alapanyag megsütésére, és amellyel 2007. telén sikeres bejglisütési rekordot hajtottak végre Budapesten. A konyhán 6 óra 50 perckor a lemérték az előre megtisztított és filézett színhúst, amely busa, amúr és harcsa haltörzsekből állt. A hús tiszta tömege 18,8 kg volt. Az előkészített alapanyag a kenyérrel és a fűszerekkel kb. 42 kg össztömegű volt, a fasírt összekeverését 8 óra 02 perckor fejezték be.
A Rendezvény téren 8 óra 40 perckor kezdetét vette a sütés. A folyamatos sütés biztosítására kb. 4 méteres adagokban folyamatosan szállították a konyhából a hűtött alapanyagot, majd a sütőformába való töltés után a sütőszalagra helyezték a fasírtot, amelyet a szalagon összedolgoztak szerves egységgé, így alakult ki a megszakítatlan fasírtrúd. A pályára kb. 27 méter hosszban helyezték fel a fasírtot, amelyet 20,3 méter megszakítás nélküli szakaszban sütöttek meg a felette haladó sütővonat segítségével.