2005. október 14. és 16. között ismét megrendezésre került Siófokon a Tojásfesztivál. A fesztivál szervezői újabb rekordkísérlettel emelték a fesztivál zárónapjának fényét. A vasárnap délelőttöt a tavalyival ellentétben verőfényes, meleg napsütés köszöntötte. Szinte ideális körülmények között, több ezer néző szeme láttára készítette el a város Fő terén a Benke Laci bácsi és Németh József mesterszakács irányította profi szakácsok csapata azt a tojásos, füstölt főtt csülkös lecsót, amely Kálmán Imre zeneszerző kedvenc étele volt. Persze nem ekkora mennyiségben, hiszen a Kovács Antal által szervezett fesztiváli rekord közel tonnányi ételt jelentett.
A főzés reggel nyolckor a 15 kg hagyma megpucolásával kezdődött, majd a hétezer-ötszáz darab főtt tojást aprították fel. Ehhez társult 13 kg, összesen 182 darab virsli feldarabolva, 35 kg előre főzött füstölt sonka apróra kockázva, 20 kg mangalicazsír, 100 kg kész lecsó és 50 kg fűszer. Balázs Árpád, Siófok polgármestere a meghívott testvérvárosok vezetőivel és a balatoni turizmus állami vezetőivel közösen kavargatta a 218 centi átmérőjű edényben az óriás lapáttal az ételt. A 225 centi hosszú, hatalmas keverőlapát pontban 12 órakor pihent meg, amikor elkészült Kálmán Imre kedvenc reggeli étele. A polgármester úr személyesen vett részt az osztásban, és közel háromezren kaphattak kóstolót az ország legnagyobb tojásételéből.