2005. szeptember 3.-án a Bókay-kertben, a SzeptEmber Feszt 2005 szombati napján bemutatták a legtöbb nyersanyagból készített somlói galuskát. A közismert édességet 3 méter átmérőjű tálon készítette el Racsits Erhart, a Dudi Cuki cukrászda mestercukrásza öt főből álló csapatával.
Reggel 6-kor kezdték összeállítani a somlóit, végül a délelőtt folyamán elkészült édesség 80 kilogramm elősütött, háromféle (diós, sárga és kakaós) piskótából, 101 kilogramm tejszínből, 118 kilogramm (kakaóból, cukorból, tejből és vajból álló) csokiöntetből, 10 kilogramm cukrozott narancshéjból, 8 kilogramm mazsolából, 8-8 kilogramm dióból és rumból, valamint 60 kilogramm sárga krémből állt össze, amely mindösszesen: 393 kilogramm nyersanyagot jelentett.
A somlói szabályos 12 szög alakú tálon került elhelyezésre, melynek sugara 150 centiméter, oldalhosszúsága 77 centiméter volt. Az édesség a tál közepén 20 centiméter magasságot ért el. Ez a mennyiség 3600 adagnak felelt meg, amely a nap végére el is fogyott.