Rendhagyó módon nem egy folyó- vagy tóparti város, hanem Pécs adott otthont a legnagyobb halászlé elkészítésének. Az Antony B.L. Bt. (7639 Kökény, Petőfi u. 30.) ügyvezetője, Simai József 2004. június 26-án a pécsi Malomvölgyi Parkerdőben a Kökényi-tónál "Malomvölgyi Halfesztivál" elnevezéssel rendezvényt szervezett. Az esemény kiemelkedő programja a 3500 literes bográcsban elkészítésre kerülő halászlé főzése volt, amelynek során több lépésben készült el a finom halászlé.
25-én este tíz órától kezdve a pécsi Mevid Rt. UNIV éttermében egy sűrű alaplé lefőzése történt meg Frank Sándor, szegedi mesterszakács (aki egyben a főzéshez használt 3500 literes bogrács tulajdonosa is) felügyelete mellett. Az elkészült alaplevet a hajnali órákban szállították ki a helyszínre. Reggel 9 órakor ünnepélyes tűzgyújtásra kerül sor. Az elkészítés folyamán az alaplevet újra átfőzték, fűszerezték és ízesítették. Nem sokkal dél után került sor az étel kimérésére. A belevaló halpatkók megfőzése a kiosztás előtt történt meg. Egy adag étel fél liter levet és egy 15-18 dkg-os pontypatkót tartalmazott. A halászlé 2800 kg élőhalból (pontosabban 1200 kg tisztítás utáni pontypatkó halhúsból és 500 kg harcsa- és pontycsontból), 600 kg hagymából, 50 kg zöldpaprikából, 100 kg paradicsomból és 70 kg őrölt paprikából állt össze. Teljes egészében a helyszínen való elkészítésre azért nem volt lehetőség, mert a halászlé át lett paszírozva és ez a művelet a rendezvény helyszínén nem volt megvalósítható.
A hatalmas mennyiségű halászléből 1500 adagot sikerült a helyszínen eladni, további 5500 adag ingyen került kiosztásra különböző helyszíneken. Aki tehát ennél nagyobb halászlevet szeretne főzni, annak hétezer adagnál többről kell gondoskodnia.